«Pandemic Museum»: Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας καινοτομούν!

Alt
17 Φεβ 2023 11:09 AM
Κατηγορία: Παιδεία

Ομάδα από 18 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας, δημιουργούν τη δική τους μαθητική «start up» στο σχολείο, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece.

Οι μαθητές δημιουργούν ένα «Μουσείο Πανδημιών»

Η ιδέα αυτή δημιουργήθηκε από τα παιδιά ενώ εξελισσόταν ένα πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα την επιχειρηματικότητα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου του Δήμου μας, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα υπερτοπικό μουσείο στην Ελευσίνα (με σταθερό και κινητό τμήμα, περιοδικές εκθέσεις, VR προβολές, digital content, εκδηλώσεις, κ.α.) το οποίο θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για όλες τις πανδημίες που έχουν παρουσιαστεί από τα αρχαία χρόνια και ταυτόχρονα θα αναλύει τις ιστορικές, ιατρικές, ψυχολογικές και οικονομικές διαστάσεις - επιπτώσεις και πώς αυτές μετασχημάτισαν τις κοινωνίες σε κάθε χρονικό πλαίσιο που εμφανίστηκαν.

Απώτερο στόχο αποτελεί ο μετασχηματισμός των άυλων εννοιών και βιωμάτων σε «ένυλα τεκμήρια» που θα «τοποθετηθούν» στο μουσείο προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία μεταξύ του φυσικού και ψηφιακού κόσμου με τη χρήση των νέων τεχνολογιών όπως αυτών της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας ή της τεχνητής νοημοσύνης.

Μάλιστα, την Πέμπτη 16/2, οι μαθητές του Δήμου μας παρουσίασαν τη δουλειά τους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι μαθητές Νικόλαος Σιμάκος, Νεοκλής Τζινιέρης, Ευθυμία Καβάρνου, Ελεονώρα Κολάι, Ελίζα Λαΐνη, Τριανταφυλλιά Κατσαμάγκου, Αμαλία Πλεξίδα, Άγγελος Χανιωτάκης, Σωτηρία Κοσίδη, Δημήτριος Σύκας, Αθανάσιος Γκιόκας, Νικόλαος Χανάς, Γεωργία Τριαντοπούλου, Γιώργος Λιάσκος, Μηνάς Σοφικίτης, Ευστράτιος Γίγαντας, Φιλοθέη Καλλιγέρη, Ιωάννα Ράντζα και Χριστιάνα Λιαγκούρη.

Παρόντες στη συνάντηση, ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας Διονύσιος Παλημέρης, η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στο σχολείο Κατερίνα Δρετάκη, η εκπαιδευτικός Ελένη Κορογιάννη, η εκπαιδευτικός Χριστίνα Καραβασίλη, ο πρόεδρος του JA Greece, Μάρκος Βερεμής, ο διευθύνων σύμβουλος του JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος, η διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου, η σύμβουλος Επιχειρήσεων EY Ελλάδος και εθελόντρια-σύμβουλος της «Εικονικής Επιχείρησης» του σχολείου Αλίκη Αραβαντινού, ο διευθυντής Brand, Marketing και Επικοινωνίας ΕΥ Ελλάδος Ευάγγελος Μάξιμος A. Σκοπελίτης και η αναπληρώτρια διευθύντρια Brand, Marketing και Επικοινωνίας ΕΥ Ελλάδος Νάντια Δεληαργύρη.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Πόση περηφάνια για τα παιδιά μας! Μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας δημιουργούν τη δική τους εικονική επιχείρηση "Pandemic Museum", που αφορά σε όλες τις πανδημίες που έχουν παρουσιαστεί από τα αρχαία χρόνια, αναλύοντας ταυτόχρονα και τις επιπτώσεις τους! Τα παιδιά, αξιοποίησαν με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο την περίοδο της πανδημίας και χθες παρουσίασαν την καινοτόμα ιδέα τους στον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο! Συγχαρητήρια σε όλους! Μαθητές και καθηγητές για την εξαιρετική δουλειά! Σας ευχαριστούμε, που καθημερινά, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, αποδεικνύετε πως το μέλλον της πόλης μας είναι ελπιδοφόρο! Τα παιδιά θέλουν ενθάρρυνση, υποστήριξη και κίνητρο! Όταν τα έχουν, κάνουν θαύματα»!