Το «Φεστιβάλ Αισχύλεια» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από εισήγηση της Κ.Ε.Δ.Ε Οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ για την εύρυθμη διεξαγωγή του.

Alt
16 Ιουλ 2021 11:46 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Αργύρης Οικονόμου: «Μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε σημαντικές συνεργασίες για το “Φεστιβάλ Αισχύλεια”. ΕΟΤ, Υπουργείο Πολιτισμού και Υπουργείο Εξωτερικών είναι στο πλευρό μας στην προσπάθεια για προβολή και εξωστρέφεια της πόλης και των θεσμών της».

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού τέθηκε για το 2021 το «Φεστιβάλ Αισχύλεια», μετά την επιτυχή κατάθεση φακέλου από την Κ.Ε.Δ.Ε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και στη σχετική πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ.

Η διοργανώτρια Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας κατόπιν κατάθεσης εισηγητικού και ολοκληρωμένου φακέλου κατάφερε να εξασφαλίσει –μέσω της θετικής αξιολόγησης του ΥΠΠΟΑ- την παραχώρηση αιγίδας για τη φετινή διοργάνωση.

Σημειώνεται, πως η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Υπουργείου μελέτησε διεξοδικά τα αιτήματα, που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ για το έτος 2021 και εισηγήθηκε ομόφωνα την επιχορήγηση και την παροχή αιγίδας κατά περίπτωση σε μόνο 6 φορείς πανελλαδικά, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Κ.Ε.Δ.Ε.

Ταυτόχρονα με την παραχώρηση αιγίδας, το Υπουργείο Πολιτισμού επιχορηγεί τις δράσεις του Φεστιβάλ και με το ποσό των 6.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε σημαντικές συνεργασίες για το “Φεστιβάλ Αισχύλεια”. Μετά την παραχώρηση -για δεύτερη συνεχή χρονιά- της αιγίδας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και του ΥΠΕΞ, κατορθώσαμε να λάβουμε και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ευχαριστώ και προσωπικά το Υπουργείο Πολιτισμού που αναγνώρισε και επιβράβευσε με αυτόν τον τρόπο τις πρωτοβουλίες και ενέργειές μας. Φυσικά, αξίζουν και συγχαρητήρια στην Κοινωφελή Επιχείρηση, στην Πρόεδρο, την Ζωή Στραϊτούρη και, φυσικά, στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τον Φώτη Τατάκη, που πέτυχαν τη θετική αξιολόγηση. Πρόκειται για διακρίσεις που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την περαιτέρω αναβάθμιση και εξέλιξη του Φεστιβάλ Αισχύλεια».