Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ

15 Απρ 2022 1:02 PM
Κατηγορία: Πόλη

Ξεκινούν οι διαδικασίες εκπόνησης μελετών για απορρύπανση

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ κο Κωστόπουλο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Λεωνίδα Παππά.

Σταθερό αίτημα και αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάγκη απορρύπανσης των οικοπέδων της ΠΥΡΚΑΛ, η απομάκρυνση εκρηκτικών υλών και ο καθαρισμός των οικοπέδων.

Aξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος γειτνιάζει με το Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας, στο οποίο καθημερινά αθλούνται περί τα πεντακόσια (500) άτομα.

Η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια της πόλης και των πολιτών, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που επιτρέπει η θέση της, προκειμένου το ζήτημα να αντιμετωπιστεί.

Όπως μάλιστα, ενημέρωσε ο κος Κωστόπουλος έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες νέας μελέτης απορρύπανσης των οικοπέδων, έτσι ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση.

Σημειώνεται, πως με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, ο Δήμος Ελευσίνας έχει κάνει σαφή τη θέση του για την επιτακτική ανάγκη άμεσης απορρύπανσης των οικοπέδων, η οποία μάλιστα, αποτελεί και συμβατική υποχρέωση τους, ενώ από τις 15/3/22 έχει ληφθεί και σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου: «Στο ζήτημα της ΠΥΡΚΑΛ, πρωτευούσης σημασίας για τη Δημοτική Αρχή είναι η απορρύπανση του χώρου και η απομάκρυνση πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. Είμαστε ικανοποιημένοι, που μετά και τις δικές μας πιέσεις η διαδικασία προχωρά, για να μπορέσουμε μετά να προβούμε στις διεκδικήσεις που αφορούν στην ΠΥΡΚΑΛ».