Ακύρωση των εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ Αισχύλεια

Alt
20 Αυγ 2020 8:31 AM

Με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των Δημοτών και των επισκεπτών που αποτελεί για κάθε Δημοτική Αρχή την κορυφαία προτεραιότητα της, αποφασίζουμε την ακύρωση των εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Η απόφαση ακύρωσης των φετινών εκδηλώσεων δεν είναι μια ευχάριστη απόφαση για εμένα και τους συνεργάτες μου και την λαμβάνουμε μετά από πολλή σκέψη, καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή αναμέναμε τις τρέχουσες εξελίξεις.

Δυστυχώς, τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού SARS-COV-2 σε όλη τη χώρα, μας επιβάλλουν να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Οι κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες, που όλοι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, είναι οι πλέον ακατάλληλες για να απειληθεί η πόλη μας από την επιβολή ενός lockdown, που θα έχει δραματικά αποτελέσματα για τα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες του Δήμου μας.

Δεν πανικοβαλλόμαστε, δεν εφησυχάζουμε, ενημερωνόμαστε συνεχώς και σωστά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων που στηρίζουν αυτή μας της απόφαση, όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα κάτω από αντίξοες συνθήκες για την προετοιμασία του Φεστιβάλ.

Με την ατομική ευθύνη που ο καθένας από εμάς πρέπει να αντιλαμβάνεται στο μέγιστο βαθμό, εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση, έτσι ώστε το Φεστιβάλ Αισχύλεια του χρόνου να κατακτήσει όλους τους στόχους του και να κάνει υπερήφανο τον τόπο μας, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την υλοποίηση μίας εξίσου επιτυχημένης διοργάνωσης, όπως θα είναι η Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα πράξουμε και τώρα.

 

Αργύρης Οικονόμου

Δήμαρχος Ελευσίνας