ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Alt
11 Δεκ 2019 1:50 PM

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 

Ο Δήμος Ελευσίνας  έχει διανείμει μέχρι σήμερα δωρεάν σε κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας περίπου 900 κάδους οικιακής κομποστοποίησης.  Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι εκτρέπονται από την ταφή και οδηγούνται προς οικιακή κομποστοποίηση περίπου 300 τόνοι βιοαποβλήτων ετησίως. 

Προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες των κομποστοποιούμενων οικιακών απορριμμάτων αλλά και να εκπαιδεύονται οι δημότες στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων (η οποία καθιερώνεται σταδιακά), ο Δήμος μας θα διανείμει δωρεάν άλλους 50 κάδους κήπου χωρητικότητας 330Lt. Ο κάθε κάδος θα συνοδεύεται από μικρό κάδο 5Lt (για μεταφορά των υλικών στον μεγάλο κάδο), φιάλη 1Lt με μικροοργανισμούς και ένζυμα για επιτάχυνση της κομποστοποίησης καθώς και φυλλάδιο οδηγιών χρήσης.

Μετά τη διανομή των κάδων, οι νέοι και παλιοί κάτοχοι κάδων θα παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα την οικιακή κομποστοποίηση.

Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν κάδο κομποστοποίησης μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 2105537210 για να εγγραφούν στη σχετική κατάσταση. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι να εξαντληθούν οι προς διάθεση κάδοι. 

Για τη διανομή των κάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με βάση την εγγραφή). 

                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                      ΑΡΓΥΡΙΟΣ N. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ