ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Alt
06 Δεκ 2019 3:28 PM
Κατηγορία: Κοινωνία

 

Από το Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Ελευσίνας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επιτυχή  ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ούτε μία λιγότερη», διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Ελευσίνας,  στο «Στέκι» του ΠΑΚΠΑ. Στην  εκδήλωση που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, παρουσιάστηκαν με απλό και  κατανοητό τρόπο μέσα από τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και καθημερινών παραδειγμάτων, όλα τα ζητήματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών. 
Παράλληλα προτάθηκαν συμβουλές και δόθηκαν πρακτικές οδηγίες  για τον τρόπο που οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τα  περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών που αντιλαμβανόμαστε στο άμεσο περιβάλλον μας. Κεντρικό μήνυμα των όσων ακούστηκαν ήταν « ενημερωθείτε, μιλήστε, καταγγείλτε τη βία σε βάρος των γυναικών».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό-καλωσόρισμα από την κοινωνικό λειτουργό του Σ.Σ. κα.  Θάλεια Τζερέτα  που αναφέρθηκε στο ιστορικό θέσπισης της ημέρας και ακολούθως η κα. Πηνελόπη Μουρτζούκου παρουσίασε τις δράσεις του Σταθμού.
 Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η  Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα. Μαρία Συρεγγέλα που μεταξύ άλλων τόνισε πως το πρόβλημα της βίας παραμένει, είναι διαρκές και πως στόχος της ΓΓ είναι η ουσιαστική του εξάλειψη. Αναφέρθηκε στη σημασία της δικτύωσης και ενημέρωσης και κλείνοντας πρότεινε «να γίνει η χώρα μας το καλό πρότυπο στην ΕΕ». Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος συνεχάρη του διοργανωτές της εκδήλωσης, τους διαβεβαίωσε πως θα είναι στη διάθεσή τους και πως η πολιτεία είναι αρωγός στις δράσεις για την εξάλειψη των φαινομένων  βίας κατά των γυναικών.
Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας Γιώργος Κουρούνης δήλωσε περήφανος για το έργο που προσφέρει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών στην κοινωνία της πόλης, πρόσθεσε ότι η βία πρέπει να καταγγέλλετε και ευχήθηκε το 2021-χρονιά αξιολόγησης των δράσεων της ΓΓ στο συγκεκριμένο ζήτημα- να στεφτεί με επιτυχία τόσο για τη ΓΓ όσο και για την Ελευσίνα.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΚΠΑ κα. Εύη Άνθη- Γκιόκα συνέστησε «καμία ανοχή στη βία, μιλήστε».
Το θέμα της γυναικοκτονίας ανέπτυξε ο κοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Τσεβάς, ενώ εκτενώς και πολύ παραστατικά με τη βοήθεια προβολών βίντεο μίλησαν για την ενδοοικογενειακή  βία οι δύο ψυχολόγοι κυρίες  Αντωνία Τσιριγώτη και Κική Πετρουλάκη. Η ενημερωτική δράση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιήματος από την Κ.  Κολιοφώτη, προϊσταμένη Παιδικών Σταθμών στο δήμο, την απονομή αναμνηστικών δώρων στις ομιλήτριες και συζήτηση με το κοινό.