Ενέργειες για τα αδέσποτα ζώα σε Ελευσίνα και Μαγούλα

Alt
06 Απρ 2020 8:30 PM

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ο Δήμος Ελευσίνας προσπαθεί να κάνει ότι είναι απαραίτητο έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες που απαιτούνται προκειμένου τα αδέσποτα να έχουν την φροντίδα που πρέπει.

Το προηγούμενο διάστημα εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την δαπάνη φύλαξης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, καθώς επίσης και οι δαπάνες για την στείρωση και σίτιση τους.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε την τοποθέτηση ταϊστρών σε σημεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας.


Ως Δήμος και επειδή τίποτα δεν είναι στατικό, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση από φορείς και εθελοντές για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο δράσεων του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ξεκίνησε να λειτουργεί πλατφόρμα για τα αδέσποτα ζώα.

Συγκεκριμένα στον ισότοπο #AnimalSolidarityGR, επιχειρήσεις, ιδιώτες και κτηνίατροι, μπορούν να προσφέρουν ξηρά τροφή και φάρμακα για σκύλους και γάτες αλλά και ιατρική βοήθεια.

Τέλος ως Δημοτική Αρχή παρέχουμε βεβαίωση για την σίτιση αδέσποτων ζώων για όσους επιθυμούν να ταΐσουν τους τετράποδους φίλους μας, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την μετάδοση της διασποράς του κορωνοϊού, στα παρακάτω τηλ :

  • 210 5541359
  • 2100100696-7, Γραμματεία Αντιδημάρχου Καθαριότητας.

#Μένουμε_σπίτι  αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.