Ενημέρωση Πολιτών για την μετεγκατάσταση των φυλακών στον Ασπρόπυργο

Alt

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 στον Ασπρόπυργο, από την Δημοτική Αρχή Ασπροπύργου, η ενημέρωση πολιτών για το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή μας.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ Αργύρης Οικονόμου τόνισε ότι «αποτελεί μονόδρομο η επιλογή να αγωνιστούμε συντονισμένα και με κοινό βηματισμό με τον Ασπρόπυργο και την Μάνδρα».
Υπογράμμισε δε, ότι «η Δυτική Αττική αξίζει πολλά περισσότερα από όσα της φόρτωσαν. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει η κεντρική Διοίκηση ότι η περιοχή μας, που στο παρελθόν επανειλημμένως έχει υποστεί υποβάθμιση και απαξίωση, δεν αντέχει περαιτέρω χειροτέρευση του βιοτικού της επιπέδου».

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ Νίκος Μελετίου, εφόσον έκανε μια σύντομη αναδρομή των γεγονότων και των ενεργειών που έχουν προβεί οι δύο Δήμοι, επισήμανε ότι ο Δήμος «είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πάσης φύσεως κινητοποιήσεις και ενδεχομένως νομικές ενέργειες».

Αποτέλεσμα της ενημέρωσης ήταν ο προγραμματισμός για τις από κοινού κινητοποιήσεις των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, με στόχο να αποτραπεί η μετεγκατάσταση των φυλακών στην περιοχή μας. 
Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί και η αρωγή των Δήμων Μεγαρέων και Φυλής.

Ανάλογη ενημέρωση θα γίνει και στην Ελευσίνα σε ημερομηνία που θα επιλεγεί από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή των Δήμων.

Από την Δημοτική Αρχή παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Λεωνίδας Παππάς, κ. Γιώργος Κουρούνης, κ. Μενέλαος Μίχας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευσινας και Μαγούλας κ. Γιάννης Γιαννίκος και κ. Σοφία Στάμου αντίστοιχα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Βιλλιώτης και κ. Στέλλα Κάβουρα - Σερεμέτη. 
Από τον «Ενωτικό Συνδυασμό» παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλης Αγριμάκης και κ. Δέσποινα Οικονόμου και τέλος από τον Συνδυασμό «Αλλά-Ζούμε Τώρα» ο Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Τσίτσος.