ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021

Alt
24 Οκτ 2019 3:52 PM

 

7+1 νέα πρόσωπα 

Ο Δήμος Ελευσίνας ενίσχυσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ανωνύμου εταιρείας «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» με την ένταξη επτά νέων μελών, σε αντικατάσταση των οκτώ παραιτηθέντων. Εκκρεμεί λόγω τυπικών διαδικασιών, η τοποθέτηση του όγδοου μέλους που είναι η κα Μόνικα Τσιλιμπέρδη από το Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού. 
Τα νέα μέλη είναι  ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας και Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής  (η ένταξη εκπροσώπου από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής  αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΕΕ), τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Ελευσίνας οι κ.κ. Παπαγιάνναρος Δημήτρης και Βιλιώτης Νικόλαος από την Δημοτική Αρχή και η κα. Οικονόμου Δέσποινα από την μείζονα αντιπολίτευση, όπως και τρία νέα μέλη από τον χώρο του Πολιτισμού. 
Συγκεκριμένα εντάσσονται στο Δ.Σ. της «Ελευσίνα2021» η κα. Δέσποινα Γερουλάνου-Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής στο Μουσείο Μπενάκη, η κα. Δήμητρα Πιπιλή-Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Χορηγιών επί σειρά ετών σε φορείς και οργανισμούς και ο κ. Φοίβος Σακαλής- Δημιουργός και Συντονιστής του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Culture Net. Και οι τρεις μπορούν να συνδράμουν τα μέγιστα στην εξωστρέφεια που απαιτείται άμεσα, ώστε να καταφέρει στρατηγικά η «Ελευσίνα 2021» να υπηρετήσει το κύρος του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΣ με τη νέα σύνθεση και την ένταξη ακόμη δύο νέων μελών αλλά και του εκπροσώπου του ΥΠΠΟΑ, θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σε στενή συνεργασία με το Δήμο και την Κυβέρνηση, ώστε το έργο να επιταχυνθεί και να διοργανώσει η Ελευσίνα το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το γεγονός ότι όλα τα νέα μέλη εκλέχτηκαν με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο  γεγονός που αποδεικνύει τη διάθεση να υλοποιηθεί το εγχείρημα με συναίνεση για το καλό της πόλης.