ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Alt
16 Οκτ 2019 10:20 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

 

Η εκδήλωση του ΣΔΚ Ελευσίνας για την «Πρόληψη Γυναικολογικών  Κακοηθειών»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο δημαρχείο Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου  ενημερωτική εκδήλωση-εσπερίδα  με θέμα την «Πρόληψη Γυναικολογικών  Κακοηθειών». Την εκδήλωση διοργάνωσε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας, σε συνεργασία με την  Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή το γεγονός  ότι ο Οκτώβριος  είναι ο μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. 
Οι εισηγήσεις των ομιλητών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο λόγω του θέματος ήταν σχεδόν αποκλειστικά, γυναικείο. Τα θέματα που ανέπτυξαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες αφορούσαν στην  επιδημιολογία των γυναικολογικών κακοηθειών, στην  Πρόληψη και Διάγνωση των συνηθέστερων τύπων καρκίνου όπως του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Τις επιστημονικές τους γνώσεις κατέθεσαν ο Παναγόπουλος Π. Επίκ. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, η Κοπανάκη Ε., Αναισθησιολόγος και οι  ο Μπούτας Ι.,  Περγαλιώτης Β., Ποτήρης Α. Μαιευτήρες -Γυναικολόγοι Ακαδημαϊκοί και Υπότροφοι ΕΚΠΑ. 
Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε οικοδομητικός διάλογος μεταξύ κοινού και επιστημόνων, καθώς διατυπώθηκαν ουσιαστικές ερωτήσεις και δόθηκαν διευκρινιστικές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις που ξεκαθάρισαν απορίες. Την τιμητική τους είχαν οι γιατροί-δημοτικοί σύμβουλοι που με τις παρεμβάσεις και τις προτροπές τους προς το κοινό, διευκόλυναν το έργο των επιστημόνων. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΣΔΚ Ελευσίνας Γιάννη Γιαννίκο να καλωσορίζει κοινό και ομιλητές, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Παναγιώτη- Φώτη Τατάκη εκ μέρους του δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, αλλά και την τοπική σύμβουλο Ελευσίνας  Άννα Στάθη. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ακόμη ο Γιώργος Κώτσηρας, Βουλευτής Δυτικής Αττικής από τη ΝΔ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κωσμόπουλος και ο καθηγητής Παναγόπουλος Π. από την πλευρά των ομιλητών. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Γιώργος Ηλιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κουρούνης, Παύλος Κουκουναράκης, Λεωνίδας Παππάς, Δημήτρης Λιάσκος, δημοτικοί σύμβουλοι και σύσσωμο σχεδόν το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας.
 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο του ΣΔΚ Ελευσίνας να ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωσή της και να επισημαίνει πως  « η Υγεία και η Πρόληψη είναι αλληλένδετες, το ίδιο και ο Δήμος μας με την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών». 
Αξίζει να τονιστεί πως από όλους τους ομιλητές επισημάνθηκε η πολυάριθμη παρουσία και συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, κάτι που φανερώνει ότι το ενδιαφέρον για τέτοιας θεματικής εκδηλώσεις  που προάγουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, είναι αυξημένο.
Η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας ανταποκρινόμενη στο ενδιαφέρον του κοινού θα συνεχίσει να στηρίζει παρόμοιες δράσεις.