Μήνυμα Δημάρχου για την Γενοκτονία των Ποντίων

Alt
19 Μάιος 2020 2:18 PM

Κάθε χρόνο την 19η Μαΐου, τιμούμε την Ιερή Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι για το Έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Οι Έλληνες του Πόντου, κατάφεραν, για αιώνες, να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και να μεγαλουργήσουν όπου και αν έζησαν, στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Η Μνήμη για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού είναι χρέος και ιερό καθήκον όλων μας.

Ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων, που έχυσαν το αίμα τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα.

Τους χρωστάμε τη δικαίωση. 

Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.

Φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης.

Γι αυτό ως ένδειξη πένθους και σεβασμού στη Μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου, κατά τις βραδινές ώρες θα φωτιστεί το Δημαρχείο Ελευσίνας με δύο χρώματα το κόκκινο και το μαύρο.

Επιπλέον ως Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαΐου θα καταθέσουμε ψήφισμα που θα ζητούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.