Νέα χρηματοδότηση για τον Δήμο Ελευσίνας

26 Μάιος 2020 10:29 AM

Η σκληρή δουλειά φέρνει θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο Ελευσίνας !

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» η πρόταση του Δήμου για επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Ελευσίνας και του κλειστού γυμναστηρίου Αν. Δασκαλάκης, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Πρόσκληση του Προγράμματος για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, είχε δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2019 και μέχρι τον Αύγουστο του 2019 η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε καταθέσει στο Υπουργείο Εσωτερικών πρόταση για χρηματοδότηση σχετικού έργου. 

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1ηΣεπτεμβρίου, και με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση για τον Δήμο μας, ο Δήμαρχος κ. Αργύρης Οικονόμου έθεσε ως προτεραιότητα την κατάθεση πρότασης.

Με την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Αθανάσιου Μαυρογιάννη, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην σύνταξη και κατάθεση φακέλου στο πρόγραμμα προς χρηματοδότηση.

Μετά την εξέταση του φακέλου από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφού κρίθηκε πλήρης, στις 22 Μαΐου 2020 εκδόθηκε η απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου μας με το ποσό των 600.000 ευρώ για έργα επισκευής και συντήρησης στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας και το κλειστό γυμναστήριο Αν. Δασκαλάκης.

Το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Αν. Δασκαλάκης και το Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας, μετά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους, πρόκειται να καταστούν λειτουργικά και ασφαλείς, ικανά να φιλοξενούν μαθητικούς αγώνες και αγώνες αθλητικών ομάδων, να καλύπτουν τις ανάγκες των προπονήσεων μαθητών και αθλητικών ομάδων, αλλά και να λειτουργούν ως χώροι αναψυχής και εκγύμνασης όλων των δημοτών.

Με υπομονή και επιμονή θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα, αξιοποιώντας όλες τις πηγές χρηματοδότησης, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας.