ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ-ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ

Alt
03 Δεκ 2019 7:23 PM

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης των δικαιωμάτων των ατόμων με Αναπηρία» που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, ο δήμος Ελευσίνας πραγματοποίησε στο Δημαρχείο εορταστική εκδήλωση με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης για μικρούς και μεγάλους. Την εκδήλωση επιμελήθηκε το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», σε  συνεργασία με την Β/βαθμια Σχολική Επιτροπή.
Μαθητές από  σχολεία της Ελευσίνας όπως το 1ο Ε.Κ. τα 1ο, 2ο, 4ο, Γυμνάσια,  αλλά και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μαγούλας είχαν την ευκαιρία μαζί με τα άτομα με ειδικές ικανότητες που φροντίζει το «Όλοι Εμείς» να δημιουργήσουν όμορφες ζωγραφιές στο ισόγειο του Δημαρχείου, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με διασκεδαστικά παιχνίδια στο διπλανό,  χώρο στάθμευσης του κτηρίου.  
Παράλληλα, στο αίθριο αναρτήθηκε ένα πανώ μεγάλων διαστάσεων που απεικονίζει  τη δύναμη του κοινωνικού δεσμού στις  ανθρώπινες σχέσεις και το δικαίωμα της δημιουργικής έκφρασης, καθώς και της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα δρώμενα της κοινωνικής ζωής.
Η εκδήλωση έτυχε θερμής ανταπόκρισης τόσο από τους μαθητές που την επισκέφθηκαν, όσο και από τους υπαλλήλους και τη διοίκηση του δήμου που την «αγκάλιασαν», αλλά και τον απλό κόσμο που προσήλθε στο Δημαρχείο, εκπληρώνοντας το στόχο της που ήταν να αποτελέσει ουσιαστικά ένα κάλεσμα προς όλους εμάς, για την προστασία της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης, προκειμένου να διασφαλιστεί  η συνοχή της κοινότητάς μας. Τα δημιουργικά  εργαστήρια «επιθεώρησε» ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ενώ συμμετοχή είχαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  Γιάννης Παναγιωτούλιας, υπηρεσιακοί παράγοντες και κυρίως ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Γιώργος Κουρούνης που μοίρασε στο τέλος δώρα στα μέλη του «Όλοι Εμείς» που πήραν μέρος στις δράσεις.