Πρόσκληση συμμετοχής στην «Δεύτερη θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τον Δήμο Ελευσίνας»

Alt
Κατηγορία: Πόλη

Αξιότιμοι συμπολίτες,

Ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην «Δεύτερη θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τον Δήμο Ελευσίνας».

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.. Ο σύνδεσμος για τη διαβούλευση είναι:

Link για διαβούλευση

Ο Δήμος Ελευσίνας, εφαρμόζοντας τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες για προώθηση βιώσιμων αστικών μεταφορών, εκπονεί το Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα προδιαγράψει το μελλοντικό σύστημα μετακινήσεων της πόλης μας.

Θεμελιώδης στόχος του ΣΒΑΚ είναι να διαμορφώσει ένα σύστημα που από τη μία θέτει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) και από την άλλη να περιορίσει την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ένα αστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές και φιλικότερο προς τον άνθρωπό, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος Ελευσίνας, θέλοντας να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επιθυμεί την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσω των θεματικών διαβουλεύσεων και των διαδικτυακών ερευνών που θα πραγματοποιηθούν, ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικών διαδικασιών που λαμβάνουν υπόψη το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της 2ης Θεματικής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων φορέων που θα περιλαμβάνει την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και τα βασικά προβλήματα και ευκαιρίες.

Η συμμετοχή σας στη διαβούλευση κρίνεται απαραίτητη για να φέρουμε εις πέρας το όρμα του ΣΒΑΚ για το Δήμο μας.

 

Ο Δήμαρχος

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ