ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Alt
18 Οκτ 2019 3:56 PM

 

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δήμων και Περιφερειών, ο Δήμος Ελευσίνας 

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δήμων και Περιφερειών και στη συνάντηση δικτύωσης της EuroConnect  που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου 2019, συμμετείχε  Δήμος Ελευσίνας. Το Δήμο εκπροσώπησαν ο κ. Παύλος Κουκουναράκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και η κα. Ευαγγελία Μακρή, Ειδική Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δήμων και Περιφερειών πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναντήσεις με Ευρωβουλευτές. Πιο συγκεκριμένα με τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και μια πολύ σύντομη συνάντηση με τον κ. Παπαδημούλη. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν  η στήριξη των Ευρωβουλευτών  στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας 2021.
Στη Συνάντηση Δικτύωσης και Γνωριμίας της εταιρείας EuroConnect στις Βρυξέλλες που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/10, οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν, πέρα από τα γενικά Θεσμικά Ζητήματα και τις Κατευθύνσεις καθώς και τις Προετοιμασίες για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, ήταν η Κυκλική Οικονομία και οι Εφαρμογές της, το Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή, οι Βιώσιμοι Στόχοι, τα Όργανα Πολιτικής Προστασίας, το Βιώσιμο Αστικό Περιβάλλον και η Ψηφιοποίηση των Κατασκευών, οι Έξυπνες Πόλεις και οι Προηγμένες Τεχνολογίες και η Στήριξη Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.
Οι ομιλητές/τριες της εκδήλωσης ήταν οι Ευρωβουλευτές κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, οι Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκης Ενωσης κ. Ζωρζέττα Λάλη, κ. Willebrordus Sluijters, κ. Αγγελική Βότσογλου, κ. Δάνα Ελευθεριάδου, κ. Ηλέκτρα Παπαδάκη, ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Βασίλης Αγγελής και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Νίκαιας ΑΓ.Ι.Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔΑ, (Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής) η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία «Πολιτική συνοχής για μια πιο κοινωνική Ευρώπη: Περιφέρειες και πόλεις για όλους» με φορείς από την Γαλλία, την Ισπανία , την Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία. 
Επιπλέον συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η κα. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους Ελληνικούς Δήμους & Περιφέρειες καθώς και τις Ελληνικές Εταιρείες Δικτύωσης, όπου μας ενημέρωσαν σχετικά με τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 και την υπηρεσία έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Έλληνες Ευρωβουλευτές όπως ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο κ. Γιώργος Κύρτσος, ο κ.Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Τέλος παρακολούθησαν ομιλίες και καλές πρακτικές για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την Κυκλική Οικονομία.