Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας με Διευθυντές Σχολικών Μονάδων

Alt
10 Σεπ 2020 9:35 AM

Συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Α-Βάθμιας και Β-Βάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει της έναρξης  λειτουργίας των σχολείων του Δήμου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Οικονόμου την Τετάρτη 09/09.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο άμεσος συντονισμός των δράσεων που χρειάζεται να γίνουν, ενόψει της επικείμενης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στη δύσκολη υγειονομική κρίση που διανύουμε, την στελέχωση των σχολείων με σχολικές καθαρίστριες και τις σχολικές υποδομές.

Ο Δήμαρχος κ. Οικονόμου τόνισε πως η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και τις οικογένειες τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων επιστημόνων.

Επίσης ενημέρωσε τους Διευθυντές ότι το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, προτίθεται να επισκευάσει φθορές και βλάβες που παρουσιάστηκαν σε Σχολικές Μονάδες, με τον προϋπολογισμό του έργου να φτάνει το 1,5. Οι φθορές που δημιουργήθηκαν προϊόντος του χρόνου στα σχολεία αλλά και οι εργασίες νέων κατασκευών, προέκυψαν κατόπιν αιτημάτων των φορέων και αυτοψιών των Υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κουρούνης όπου έκανε εκτενή ενημέρωση στους Διευθυντές για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παππάς όπου ενημέρωσε για τις απολυμάνσεις των Σχολείων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μαυρογιάννης που ενημέρωσε για τις επισκευές των Σχολικών Μονάδων, ο Αντιδήμαρχος Μαγούλας κ. Μίχας όπου ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει στην Δημοτική Κοινότητα Μαγούλας και τέλος η Πρόεδρος της Β-Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Τζιγκιτζελα η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, αρωγοί σε κάθε ανάγκη των Σχολείων μας, εξασφαλίζοντας ασφαλείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις.