Συνάντηση Δημάρχου κ. Οικονόμου με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Alt
20 Μάιος 2020 3:37 PM

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύριος Οικονόμου, και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεωνίδας Παππάς και Αθανάσιος Μαυρογιάννης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιο Λιάγκο.

Στην συνάντηση τέθηκαν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το θέμα του επανακαθορισμού της χερσαίας ζώνης Λιμένα και την απόδοση στην πόλη τμημάτων της, που αποτελεί θέμα κομβικής σημασίας για τον Δήμο και τους Πολίτες.

Έθεσε επίσης το θέμα της ανέλκυσης και απομάκρυνσης ναυαγίων καθώς επίσης και την απομάκρυνση επικινδύνων, επιβλαβών και κατασχεμένων πλοίων, από τον κόλπο της Ελευσίνας.

Αναφορά έγινε επίσης από τον Δήμαρχο για το θέμα της θεσμοθέτησης των καραβοστασιών και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές της χώρας, μιας και ο κόλπος της Ελευσίνας βρίσκεται σε κατάσταση κορεσμού.

Ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον Υπουργό για τις παράνομες εργασίες της εταιρείας Promarine στο Καλυμπακι και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του.   

Επίσης, ο κύριος Οικονόμου αφού αναφέρθηκε στην σημασία του Λιμανιού, τόσο για την εθνική, όσο και για την τοπική οικονομία, επεσήμανε την ανάγκη για ένα σύγχρονο και αναπτυξιακό Master Plan που θα διασφαλίζει αφενός την βιωσιμότητα του Λιμανιού, αφετέρου θα ικανοποιεί τα κριτήρια της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της πόλης.  

Ο κ. Οικονόμου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σοβαρό ζήτημα της καθαριότητας και της αισθητικής του παραλιακού μετώπου. Επεσήμανε τις προσπάθειες του Δήμου Ελευσίνας προκειμένου ο χώρος να παραμένει καθαρός, τόνισε όμως τις μεγάλες ευθύνες του Ο.Λ.Ε. για την σημερινή κατάσταση και την ανάγκη να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου.

Τέλος ενημέρωσε τον Υπουργό για το θέμα που αφορά στην παραχώρηση και αξιοποίηση ακινήτου ( πρώην καφετέρια IRIS ) το οποίο βρίσκεται στην εντός της Χερσαίας Ζώνη Λιμένα και του ζήτησε αυτό να αποδοθεί άμεσα τον Δήμο Ελευσίνας και τους πολίτες του, όπως έχει ενημερώσει και τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την μεριά του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους για την ενημέρωση, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Δήμου ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων και θα προκαλέσει άμεσα σύσκεψη με την Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. και τον Δήμο, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα και να χαραχθεί κοινή στρατηγική.