ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ

Alt
31 Δεκ 2019 10:28 AM

Το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019

Σειρά εργασιών συντήρησης και επέκτασης πρασίνου υλοποιήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας κατά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019. Εν όψει εορτών, η πόλη φωτίστηκε με  Χριστουγεννιάτικο στολισμό και διακόσμηση σε δρόμους, στο Δημαρχείο, σε πλατείες και στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία.
Οι  απαραίτητες εργασίες επιμελημένης συντήρησης, διαμόρφωσης, φύτευσης, καθαριότητας και ευπρεπισμού των πλατειών και χώρων πρασίνου που αφορούσαν εργασίες όπως διαμόρφωση μπορντούρας, κοπή άγριων χόρτων, κόψιμο γκαζόν ,κλάδεμα, καθαριότητα, έλεγχος ποτιστικού συστήματος πραγματοποιούνταν καθημερινά όπου χρειαζόταν στις πλατείες: Ελευθερίας, Δαβάκη, Πλαστήρα, Αλωνιών, Σοφοκλή Ρήγου, κεντρικού πάρκου (πάρκο Ειρήνης), πλατείας Λ.Στάμου , κήπου Δημαρχείου καθώς και μνημείου στο προαύλιο χώρο εκκλησίας Αναλήψεως. Επίσης σε χώρους πρασίνου στην οδό 25ης Μαρτίου, στα φανάρια της  Θριασίου, στο  χώρου του Νεκροταφείου, αλλά και στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της Μαγούλας.
Παράλληλα έγινε κοπή  χόρτων και καθαριότητα σε δρόμους της πόλης, αποκομιδή φυτικών υπολειμμάτων και κλάδων που παράγονται από εργασίες συντήρησης πρασίνου, επισκευή - αποκατάσταση ζημιάς και αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων σε σύστημα ποτίσματος στο κεντρικό πάρκο, κλείσιμο όλων των αυτόματων ποτιστικών συστημάτων λόγω  χειμερινής περιόδου και βροχών, ρίψη λιπάσματος στο πάρκο και στις πλατείες για εμπλουτισμό του εδάφους και καλύτερη ανάπτυξη των φυτών. Επίσης  υποβλήθηκε αίτηση προς την ΔΕΗ για κλάδεμα δένδρων πεζοδρομίου στην συμβολή των οδών Ομήρου και Αριστοτέλους , παραγγελία φυτικού υλικού για τον εφοδιασμό της υπηρεσίας και τις μελλοντικές ανάγκες φύτευσης, κούρεμα νεοφυτεμένου γκαζόν στην πλατεία Αλωνίων.
Τοποθετήθηκε  νέο παιχνίδι για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο της Μαγούλας, ενώ έγιναν καθαρισμοί, βάψιμο και ευπρεπισμός εξωτερικών χώρων σε εκκλησίες με αφορμή εορτασμούς όπως του Αγίου Νικολάου και των Χριστουγέννων.  Να σημειωθεί ότι κατά το δίμηνο Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της  Μαγούλας  φυτευτήκαν 12 βερόνικες,5 πολύγαλα, 15 κυκλάμινα και 8 δέντρα διαφόρων ειδών.   
Τέλος στην προσπάθεια ανάπτυξης του πρασίνου της πόλης ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία χτιστού παρτεριού σε δημοτικό χώρο στην οδό Πλάτωνος.