Συσκέψεις Δημάρχου με Αρμόδιους Φορείς για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το νέο κορονοϊό

Alt
17 Μαρ 2020 2:13 PM

Την Δευτέρα 16-03-2020 πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές συσκέψεις υπό τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αργύριο Οικονόμου, με κύριο θέμα συζήτησης «τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το νέο κορονοϊό COVID-19, αλλά και το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών», όπως αυτές υποδεικνύονται από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στις επί μέρους συσκέψεις συμμετείχαν:

  1. ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης με θέμα «την υφιστάμενη κατάσταση στο Λιμάνι και μέτρα προστασίας των εργαζομένων»,
  2. ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζαχαροπλαστών, καφέ-μπαρ & Συναφών Επαγγελμάτων Θριασίου Πεδίου, κ. Αλέξανδρος Μπέλλος,
  3. ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Πατιστής Νικόλαος,   
  4. ο Πρόεδρος του ΕΚΕΔΑ κ. Ευάγγελος Λίγγος,
  5. Εκπρόσωποι του Σωματείου Λαϊκών Αγορών « Άγιος Γεώργιος»,
  6. οι Πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Ελευσίνας.

Αναλυτικότερα κατά τις συσκέψεις συζητήθηκαν και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα εξέλιξης του κορονοϊού, οι προληπτικές ενέργειες που έχουν ληφθεί έως τώρα στο χώρο ευθύνης του καθενός, οι απαιτήσεις των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και η διασφάλιση της εφαρμογής αυτών, οι συνέργειες και αλληλοβοήθειες που μπορούν να επιτευχθούν στα πλαίσια της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Με το πέρας των συσκέψεων ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί έως τώρα και ζητώντας από αυτούς να αναφέρουν οποιαδήποτε τυχόν επιπλοκή στην υγεία τους.