Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού

Alt
27 Ιουλ 2020 8:26 AM

Πραγματοποιήθηκε στις 15/7, η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του Δήμου Ελευσίνας.

Στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, γίνεται πράξη η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για τις αθλητικές υποδομές, μιας και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους που η αξία τους φθάνει τα 670 χιλ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του δημοτικού Σταδίου Ελευσίνας και η επισκευή με  την στατική ενίσχυση των κερκίδων του, εργασίες στο δημοτικό γυμναστήριο Ανδρέας Δασκαλάκης καθώς επίσης και αντικατάσταση του παρκέ και τέλος η προμήθεια και τοποθέτηση παρκέ στο γυμναστήριο Τάκης Βογιατζής.

Επίσης ενεγράφησαν έργα τα οποία θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των Δημοτών, όπως για παράδειγμα η προμήθεια και η τοποθέτηση στεγάστρων στάσεων λεωφορείων και η συντήρηση και η επισκευή παιδικών χαρών.

Τέλος σχετικά με την τροποποίηση του προϋπολογισμού η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια σειρά από υπηρεσίες και προμήθειες που θα αναβαθμίσουν τον Δήμο μας, σε ένα πιθανό νέο κύμα εξάπλωσης πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ελευσίνας εξασφαλίζει για τους Δημότες υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλεπρόνοιας, αυτόνομους σταθμούς μέτρησης θερμοκρασίας σώματος, αυτόνομο πλυστικό μηχάνημα για την απολύμανση και τον καθαρισμό δημόσιων και κοινοχρήστων χώρων και τέλος προμήθεια υλικών για την προστασία από τον covid-19, αξίας 130 χιλ. ευρώ.

Σε συνδυασμό με την πρώτη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, όπου εξειδικεύτηκε σε έργα η επιχορήγηση των 20 εκ. ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών που η Δημοτική μας Αρχή διεκδίκησε και εξασφάλισε, πραγματοποιείται το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της καθημερινότητας.