08/09: Φιλική Εταιρεία

Alt
07 Σεπ 2021 2:37 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη δημιουργήθηκε ειδικά για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2021 στο Δίκτυο Μουσείων και στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η παράσταση φιλοξενείται στο «Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για πρωτότυπο κείμενο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη, βασισμένο σε έρευνα. Οι δύο συγγραφείς, στο δωδέκατο θεατρικό τους έργο, συνδυάζοντας ιστορικά γεγονότα με μυθοπλασία, ξετυλίγουν επί σκηνής το μελαγχολικό νήμα που διέπει τις ζωές των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, από το τρελό και παθιασμένο όραμα της εθνικής ανεξαρτησίας ως το σκληρό και μοναχικό βίωμα της προσωπικής προδοσίας.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στη Νέα Υόρκη, στο θέατρο THE TANK στο Μανχάταν, τον Απρίλιο του 2022, για τρεις βραδιές με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Πρωτότυπο Κείμενο – Έρευνα: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνογραφία & Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Βοηθός Παραγωγής: Αριόν Βεΐζι
Βοηθός Σκηνοθέτη / Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Πηνελόπη Ασλάνογλου

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Νεφέλη Κουρή, Αγησίλαος Μικελάτος, Κώστας Νικούλι, Δέσποινα Σαραφείδου.

Είσοδος με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής κατόπιν επικοινωνίας στα τηλ: 213 2047003/117.