13/09: Ταινίες Μικρού Μήκους: Electric Swan | Πατησίων Avenue | Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς

Alt
13 Σεπ 2021 1:20 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Θερινού Κινηματογράφου Ελευσίνας, θα προβληθούν 3 ταινίες μικρού μήκους:

Ο «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη είναι ένα σαραντάλεπτο «σουρεαλιστικό μικρο-πορτρέτο του Μπουένος Αϊρες» με επίκεντρο τις ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα και γύρω από μια παλιά μοντερνιστική πολυκατοικία δέκα ορόφων που βρίσκεται στην στην Avenida Libertador 2050 της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας, τον περασμένη Σεπτέμβρη, η ταινία συνεχίζει αμείωτα τα ταξίδια της στα Φεστιβάλ του κόσμου και συγκεντρώνει διακρίσεις – δικαιώνοντας έτσι εκτός από την ακαταμάχητη γοητεία του και το διαρκώς ανερχόμενο ταλέντο της δημιουργού του.

Πατησίων Avenue

Η μαμά του Γιάννη είναι στον δρόμο για μία οντισιόν για τον ρόλο της Viola του Shakespeare, όταν ανακαλύπτει, ότι ο μικρός της γιος, έχει μείνει μόνος στο σπίτι.

Μέσα από μία σειρά τηλεφωνημάτων, παλεύει να ισορροπήσει τους σημαντικότερους ρόλους της ζωής της, ενώ περπατάει στην πιο αμφιλεγόμενη περιοχή της κεντρικής Αθήνας, τη Λεωφόρο Πατησίων.

H απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δύο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του.

Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί.

Για να γυρίσει στην Αθήνα τού λείπουν 22,50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου.