21/09: Άλυτη

Alt
14 Σεπ 2021 10:02 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ένα θρίλερ, στην κόψη του παραμυθιού, στο οποίο ισορροπεί υποδειγματικά το φανταστικό και το ρεαλιστικό στοιχείο.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Τορόντο (TIFF), στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Βαρσοβίας και στο 60ο  Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης στο οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Best Location, η μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας  Άλυτη (Entwined) προβλήθηκε στο 50ο  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Γκόα (Ινδία), το 24ο Bucheon Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου (Κορέα), και το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωσταντινούπολης (Τουρκία), και βγαίνει σε διανομή στις 28 Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Μια συμπαραγωγή του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και της COSMOTE TV.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΕΙΛΕΡ:

https://youtu.be/ueXMf46TSZw

ΣΥΝΟΨΗ

Ένας γιατρός µετακοµίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει αποµονωµένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από µια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρµα της σα φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντοµα ότι τα πράγµατα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να την σώσει.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Προµηθέας Αλειφερόπουλος και η Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη. Επίσης εµφανίζονται οι Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, και η Αλέκα Τουµαζάτου.

Η ταινία ΑΛΥΤΗ εμπνέεται από ιστορίες Ελληνικής λαϊκής παράδοσης, που έχουν αποδοθεί όσο πιο κοντά στο ρεαλισμό. Παρουσιάζει το σημείο συνάντησης δύο κόσμων: του σύγχρονου Δυτικού με τo μυστικισμό της φύσης, αλλά και της λογικής με το συναίσθημα. Όπως έχει αναφέρει ο διεθνής τύπος, η ΑΛΥΤΗ φλερτάρει τόσο με τα γραπτά του Έντγκαρ Άλαν Πόε και το σινεμά του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο όσο και με κλασικές ταινίες όπως το Καϊντάν του Μασάκι Κομπάγιασι.

Γυρισμένη σε ένα καστανοδάσος στην καρδιά του Πάρνωνα, ένα μέρος που έχει εμπνεύσει μύθους και θρύλους του παρελθόντος, η πρόθεση της ταινίας είναι να θυμίζει τις αφηγήσεις που ψιθύριζαν οι γιαγιάδες μας κάποια βράδια γύρω από το τζάκι, ιστορίες που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε, τυλιγμένες σε ένα μεταφυσικό πέπλο και που -τάχα- είχαν συμβεί σε κάποιον που γνωρίζαμε.

ENTWINED / ΑΛΥΤΗ | σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης / σενάριο: John de Holland, Μίνως Νικολακάκης / διεύθυνση φωτογραφίας: Θεόδωρος Μιχόπουλος / µοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος / σκηνικά – κοστούµια: Χρύσα Δαπόντε / µουσική: Σωτήρης Δεµπόνος / ήχος: Γιάννης Αντύπας / επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Μάντζιος (MetaPost) / επεξεργασία ήχου: Power Media Productions / µακιγιάζ: Ιωάννα Συµεωνίδη / special makeup effects: Προκόπης Βλασερός / visual effects: Melancholy Star, Kent / παραγωγοί: Μίνως Νικολακάκης, Λιλέτ Μπόταση / σε συµπαραγωγή µε: Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου, EΡΤ, COSMOTE TV, Multivision, Authorwave, Melancholy Star / µε την υποστήριξη: Ελληνική Τεχνική / εκτέλεση παραγωγής: Inkas Film Productions / διεθνείς πωλήσεις: Stray Dogs / ηθοποιοί: Προµηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, Αλέκα Τουµαζάτου, John de Holland, Μαρία Εγγλεζάκη.