Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Δράσεις του Δήμου Ελευσίνας

Alt
21 Νοε 2022 11:10 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, διοργανώνουν μία σειρά από εκδηλώσεις - δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και για τα δικαιώματα των γυναικών.

• Συμμετοχή της Ψυχολόγου, Κας Καλαντζή Λαμπρινής και του Κοινωνιολόγου του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κου Τσεβά Κωνσταντίνου, στην διάλεξη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Ελευσίνας, με θέμα «Η πρόληψη ως δημιουργία» στην αίθουσα «Το Στέκι» στις 23/11/2022.

• Ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού από την Ψυχολόγο, Κα Καλαντζή Λαμπρινή και τη Νομικό του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κα Μουρτζούκου Πηνελόπη, στην Πλατεία Λαού, καθώς και στην Ηρώων Πολυτεχνείου έμπροσθεν της «Διέλευσις» στην Ελευσίνα στις 24/11/2022.

• Ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού από την Κοινωνική Λειτουργό, Κα Τζερέτα Θάλεια και τον Κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Σταθμού, Κο Τσεβά Κωνσταντίνο, με την στήριξη των αρμόδιων τμημάτων του Δήμου Ασπροπύργου, στον Ασπρόπυργο, στην Πλατεία Δημαρχείου καθώς και στην Πλατεία Γενοκτονίας στη θέση Γκορυτσά στις 25/11/2022.

• Λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών, στον αγώνα ποδοσφαίρου Γ΄ Εθνικής μεταξύ των ομάδων Βύζαντα Μεγάρων και Τηλυκράτη Λευκάδας την Κυριακή 27/11/2022 και ώρα 15:00.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες της ομάδας του Βύζαντα θα κρατήσουν αφίσες αναφορικά με την με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα αγωνιστούν φορώντας συμβολικά περιβραχιόνια στο χρώμα της βίας, παράλληλα η Νομικός, κα Μουρτζούκου Πηνελόπη, και η Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Σταθμού, κα Τζερέτα Θάλεια, θα ενημερώσουν τους φιλάθλους και θα διανείμουν έντυπο υλικό.

Στις μέρες μας, με τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να πληθαίνουν όλο και περισσότερο, η σημασία και η ουσία της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών καθίσταται σημαντική και επίκαιρη όσο ποτέ. Η ενημέρωση, η δράση και η μηδενική ανοχή απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων μας.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ζωή Στραϊτούρη: «Το φαινόμενο της έμφυλης βίας που δυστυχώς, αυξάνεται ραγδαίως, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, είναι ένα κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους. Η Κοινωνική μας υπηρεσία αλλά και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου μας, είναι εδώ, στελεχωμένοι με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, για κάθε γυναίκα που θέλει να μιλήσει, για κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια. Με δράσεις ευαισθητοποίησης, που διοργανώνει ο Δήμος μας, επιδιώκουμε την ενημέρωση, την πρόληψη αλλά και τη διατράνωση του μηνύματος ότι καμία γυναίκα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνη. Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, ως γυναίκα και ως μητέρα, δηλώνω παρούσα στη μάχη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Μία μάχη που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε για να διεκδικήσουμε μία κοινωνία, όπως τη θέλουμε και όπως πρέπει να είναι».

[O Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ελευσίνας λειτουργεί από το Μάιο 2019 στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» – ΕΣΠΑ 2014-2020]