Εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πολιτιστικού Κέντρου στη Μαγούλα

Alt
12 Δεκ 2022 11:29 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πολιτιστικού κέντρου & του τμήματος της Αισχυλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στη Μαγούλα.

Πρόκειται για έναν νέο, σύγχρονο χώρο, ο οποίος θα στεγάσει και πολιτιστικά τμήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δ. Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Δ. Αττικής Αθανάσιος Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής & Βουλευτής Δ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ελευσίνας, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Τσώκος και Ανδρέας Νεφελούδης αντίστοιχα και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τη δημιουργία του χώρου επιμελήθηκε το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ και συγκεκριμένα, η τέως Πρόεδρος Εύη Άνθη και η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Κριεκούκη.

Η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Μαγούλας, που αποτελούσε και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, πέρα από την αναβάθμιση της περιοχής, θα συμβάλλει και καθοριστικά στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών και κυρίως των μικρών μαθητών της Μαγούλας, που δεν θα χρειάζεται πλέον, να μετακινούνται στην Ελευσίνα για την παρακολούθηση και συμμετοχή τους στα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, στον χαιρετισμό του: «Σήμερα εγκαινιάζουμε έναν σύγχρονο χώρο, μία κοιτίδα πολιτισμού που έλειπε από τη Μαγούλα. Ένα νέο, ολοκληρωμένο πολιτιστικό κέντρο. Αυτος ο χώρος ήταν και μια προσωπική μου δέσμευση για την περιοχή, το 2019! Σήμερα, γίνεται πράξη, με τη σκληρή δουλειά της Εύης Άνθη και της Κατερίνας Κριεκούκη, των υπαλλήλων και συνεργατών του Νομικού Προσώπου αλλά και όσων θέλησαν να προσφέρουν εθελοντικά. Είναι από εκείνες τις στιγμές, που με κάνουν να νιώθω τόσο περήφανος για τους συνεργάτες και την ομάδα μου! Καλορίζικο λοιπόν, το νέο Πολιτιστικό της Μαγούλας! Εύχομαι να είναι πάντα γεμάτο από μικρούς και μεγάλους».