Πόσα rapid tests και υλικά ατομικής προστασίας διέθεσε δωρεάν ο Δήμος Ελευσίνας: μέτρα πρόληψης για τη δημόσια υγεία αλλά και ελάφρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού

Alt
11 Αυγ 2021 2:03 PM

Ο Δήμος Ελευσίνας με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, ενημερώνει για τον αριθμό των Rapid tests που διέθεσε τη διετία 2020-21, τα υλικά ατομικής προστασίας και τους ωφελούμενους του.

Έτσι, σύμφωνα, με τα στοιχεία ο Δήμος:

 • διέθεσε πάνω από 6.500 rapid tests
 • διέθεσε πλήθος από αντισηπτικά, απολυμαντικά, γάντια μιας χρήσης, χλωρίνες, μάσκες και στολές μιας χρήσης, ψηφιακά θερμόμετρα υπερύθρων, κτλ.

Τα παραπάνω διατέθηκαν:

 1. στους υπαλλήλους του Δήμου και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού
 2. στο Θριάσιο Νοσοκομείο
 3. στο Κέντρο Υγείας
 4. στο Δημοτικό Ιατρείο
 5. σε διαγνωστικά κέντρα της περιοχής μας προκειμένου να διενεργηθούν χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση και σε ωφελούμενους όπως δημότες τρίτης ηλικίας, χρόνια πάσχοντες, άτομα περιορισμένης κινητικότητας, μονογονεϊκές οικογένειες, σχολική κοινότητα (πριν υιοθετηθεί το καθεστώς των self test).
 6. στα αθλητικά σωματεία και αθλητικούς συλλόγους
 7. στους εργαζομένους των καταστημάτων και της εστίασης
 8. στη «Φιλική Φωλιά» Ελευσίνας
 9. στη θερινή κατασκήνωση που πραγματοποιήθηκε από την ΚΕΔΕ
 10. σε άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και πολίτες που αδυνατούσαν να καλύψουν τη σχετική δαπάνη
 11. σε ΡΟΜΑ
 12. σε εργαζομένους σε διάφορες επιχειρήσεις εντός των ορίων του Δήμου μας (πχ Ναυπηγεία, κτλ)

Στόχος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ελευσίνας, ήταν και είναι να επιδείξει τη μέγιστη ευαισθησία στα θέματα πρόληψης της δημόσιας υγείας  αλλά και ελάφρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Με αυτή τη διπλή στόχευση, ο Δήμος  Ελευσίνας προετοιμάζεται και για τους επόμενους μήνες.

Τέλος στην τελευταία αναμόρφωση προϋπολογισμού προβλέφθηκε πόσο 100.000 ευρώ για τις ανάγκες του covid, όπου ο Δήμος μας θα προμηθευτεί το επόμενο διάστημα 2830 rapid test.