Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023 για παιδιά 4-17 ετών

Alt
16 Νοε 2022 8:43 AM
Κατηγορία: Παιδεία

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Θεμέλιο Lab Ελευσίνας» ανακοινώνει με χαρά τη νέα δράση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023» για παιδιά ηλικίας 4-17 χρόνων.

Το «Εργαστήριο Καινοτομίας» αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, την όξυνση του νου, την τήρηση κανόνων μέσω εκπαιδευτικών δράσεων βιωματικού χαρακτήρα καθώς και την εξοικείωση των παιδιών με τον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σταδιακή ανάπτυξη της γνώσης για τη λειτουργία και τις εφαρμογές τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε δημότες Ελευσίνας – Μαγούλας, θα υλοποιείται κάθε Σάββατο από τις 09:00 ως τις 14:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και θα χωρίζεται σε δυο εκπαιδευτικές δράσεις με παιδιά/μαθητές των βαθμίδων:

(Δράση Α):

Α1. Νήπια / Προνήπια

Α2. Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού και

(Δράση Β):

Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου αντίστοιχα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην Δράση Α είναι οι πέντε (5) ακόλουθες: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ STEM, ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΧΟΡΩΔΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην Δράση Β είναι οι εξής δυο (2): ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ WORD, EXCEL, ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη φόρμα εγγραφών, διαδικτυακά  ΕΔΩ.

Προτεραιότητα έχουν οι μονογονεϊκές, τρίτεκνες & πολύτεκνες οικογένειες (περιγράφεται αναλυτικά στον παραπάνω σύνδεσμο) και στους δικαιούχους κοινωνικού παντοπωλείου.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας που θα προκύψει από την ώρα υποβολής και θα είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου προς επιβεβαίωση.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας συμβάλει αποφασιστικά στην κοινωνική – παιδαγωγική σχέση με τα παιδιά - μαθητές της πόλης, προς όφελος πρωτίστως των ιδίων και της δημόσιας δωρεάν επιμορφωτικής εκπαίδευσης.