Περί παιδικών χαρών στην περιοχή της Μαγούλας

07 Δεκ 2021 9:00 AM
Κατηγορία: Πόλη

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα αναφορικά με την καταλληλότητα των παιδικών χαρών, στην περιοχή της Μαγούλας, ο Δήμος Ελευσίνας, ενημερώνει έγκυρα και με κάθε ειλικρίνεια, τους πολίτες για την κατάσταση που υφίσταται σε κάθε παιδική χαρά, ξεχωριστά.

Η Δημοτική Ενότητα Μαγούλας, διαθέτει έξι παιδικές χαρές, στο σύνολό της, για τις οποίες, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν προχωρήσει οι εξής παρεμβάσεις, ανακατασκευές και μέτρα ασφαλείας, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα και νέες, στο σύνολό τους:

1. Παιδική Χαρά Άνω Μαγούλας (Γερανίων & Αθ.Διάκου)

Από την παραπάνω Παιδική Χαρά είχαν αφαιρεθεί όλα τα όργανα, ενώ και ο χώρος της πλατείας έχρηζε ολοκληρωτικού ευπρεπισμού.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση νέων οργάνων, δαπέδου ασφαλείας, καθιστικών και όλων των απαιτούμενων εργασιών για την ολική αναμόρφωσή τους. Στη συνέχεια, η άνω Παιδική Χαρά ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε από ανεξάρτητο φορέα.

2. Παιδική Χαρά οικισμού Νέου Πόντου

Η Παιδική Χαρά ανακαινίσθηκε πλήρως, με τοποθέτηση νέων οργάνων, δαπέδου ασφαλείας, καθιστικών και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών συντήρησης (περίφραξη, χρωματισμοί κλπ), ενώ αναμένεται η σχετική πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα.

3. Παιδικές Χαρές Πάρκου

Οι Παιδικές Χαρές του Πάρκου (μία για μικρότερα και μια για μεγαλύτερα παιδιά) θα ανασκευαστούν πλήρως το επόμενο διάστημα, με τη μελέτη διαμόρφωσης που συντάσσεται.

4. Παιδική Χαρά Δαβάκη

Η Παιδική Χαρά χρήζει ανακαίνισης καθότι τα όργανα και το δάπεδο ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί προ εικοσαετίας τουλάχιστον και θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Η εν λόγω παιδική χαρά, γίνεται δυστυχώς, συχνά, αντικείμενο βανδαλισμών, με τον Δήμο να την επισκευάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αν και οι ζημιές έχουν καταγγελθεί στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Αναφορικά με τα «ακάλυπτα καλώδια» που βρίσκονταν στην εν λόγω παιδική χαρά, αποτελούν επίσης, αποτέλεσμα βανδαλισμών και για τον λόγο αυτό είναι πλήρως αποσυνδεδεμένα από το ηλεκτρικό ρεύμα, ήδη από τα προηγούμενα έτη.

Ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας, καθώς παραμένουν ανενεργά.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά και εξαιτίας των συχνών βανδαλισμών, η εν λόγω παιδική χαρά φωταγωγείται αποκλειστικά από προβολείς, που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά, σε μεγάλο ύψος.

5. Παιδική Χαρά Πλατεία Ελευθερίας

Στην Παιδική Χαρά απαιτείται αντικατάσταση του δαπέδου ασφαλείας.

Ο Δήμος Ελευσίνας, στο σύνολό του, καταβάλλει καθημερινή προσπάθεια με το προσωπικό που διαθέτει, για την αντικατάσταση φθορών και ζημιών στις παιδικές χαρές, οι οποίες στην πλειονότητά τους βρίσκονταν επί χρόνια σε κακή κατάσταση, με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια αλλά και την εύρυθμη ψυχαγωγία των παιδιών.