Παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένη η Πλατεία Ειρήνης στο Καλυμπάκι

Alt
12 Μάιος 2023 12:36 PM
Κατηγορία: Πόλη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής της Πλατείας Ειρήνης, που βρίσκεται στο Καλυμπάκι.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν επίσης, υπό την επίβλεψή της.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε αποξηλώσεις και καθαιρέσεις, ανακαινίσεις, επισκευές πλακοστρώσεων, επιστρώσεις και φυσικά, φυτεύσεις.

Πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή του Καλυμπακίου, με αυξημένη επισκεψιμότητα, ο οποίος μάλιστα, είχε περισσότερο από 30 χρόνια να ανακατασκευαστεί.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε στους κατοίκους της περιοχής «ΚΑΛΥΜΠΑΚΙ» μια πλήρως ανανεωμένη πλατεία. Η ανάπλαση της πλατείας «Ειρήνης», εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής μας Αρχής για την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων του δήμου μας. Μετά την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Ειρήνης, ακολουθεί η ανάπλαση της Πλατείας Νεολαίας, οι εργασίες της οποίας ήδη έχουν ξεκινήσει. Επίσης ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες και οι εργασίες επισκευής στα γήπεδα στην περιοχή του Κοιμητηρίου Ελευσίνας, και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση στο Πάρκο της Μαγούλας, εξυπηρετώντας έτσι με αυτές τις παρεμβάσεις την κοινωνική ζωή της πόλης και την ανάγκη των πολιτών για μια φιλική, πρόσβαση και βιώσιμη πόλη».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Πρώτος και απόλυτος στόχος για εμάς, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας ήταν και είναι η ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Αυτή είναι και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όμως παραμένει προτεραιότητα. Μία Πλατεία η οποία για περισσότερα από 30 χρόνια δεν είχε υποστεί εργασίες ανάπλασης είναι σήμερα ολοκαίνουργια, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένη και ασφαλής. Σειρά έχει η Πλατεία Νεολαίας, η οποία και εντάσσεται στο ίδιο έργο και οι εργασίες για την ανακατασκευή της βρίσκονται σε εξέλιξη».