Εργασίες καθαριότητας στο Ρολόι του Αρχαιολογικού Χώρου και τον περιβάλλοντα χώρο από τα συνεργεία του Δήμου Ελευσίνας

Alt
17 Νοε 2021 3:04 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Πύργου του Ρολογιού, εντός του Αρχαιολογικού Χώρου, από τα συνεργεία του Δήμου μας.

Μετά το πέρας των παραπάνω εργασιών, θα ακολουθήσουν εργασίες για την  συντήρηση και αναστήλωση του Ρολογιού.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το ρολόι της πόλης χαρακτηρίστηκε από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠ.ΠΟ.Α ως νεότερο μνημείο (ΦΕΚ 337/Δ/10.6.2021), μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας κύριου Αθανασίου Μαυρογιάννη, και την κατάθεση τεκμηριωμένης Τεχνικής έκθεσης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα της πόλης και των κατοίκων της, καθώς το εν λόγω σημείο αποτελεί τοπόσημο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Ελευσίνας.

Η ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών και η αναστήλωση του, που αναμένεται το επόμενο διάστημα, πρόκειται να αποτελέσει σημαντική παράμετρο στην ανάδειξη της πόλης αλλά και της τουριστικής της προβολής, ενόψει μάλιστα και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το 2023.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Στην ικανοποίηση που πήραμε όλοι οι Ελευσίνιοι, με την ένταξη του Ρολογιού στον κατάλογο των νεότερων μνημείων της χώρας, έρχεται τώρα να προστεθεί η άμεση συντήρηση και αποκατάστασή του, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Το Ρολόι αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης μας και η ανάδειξή του ήταν ένας ακόμη στόχος που πετυχαίνουμε, με πρόγραμμα και διεκδίκηση».