Συνάντηση Αργύρη Οικονόμου και Αντ/δρου της Βουλής, Θανάση Μπούρα με τον Υπουργό Υγείας Ενίσχυση Θριασίου και Κέντρου Υγείας

Alt
17 Νοε 2021 3:02 PM

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη είχε το απόγευμα της Τρίτης, 16 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Δ. Αττικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, στην οποία ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος, Φώτης Τατάκης.

Μετά από αίτημα του Δημάρχου, το οποίο και ενισχύθηκε από τον κο Μπούρα, η συνάντηση επετεύχθη, με σκοπό να συζητηθούν μείζονα ζητήματα που αφορούν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, με γνώμονα την ενίσχυσή τους σε προσωπικό.

Από πλευράς Δήμου, τέθηκε στον Υπουργό η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Θριασίου Νοσοκομείου με προσωπικό. Ένα αίτημα, το οποίο ο Δήμαρχος Ελευσίνας έχει επικοινωνήσει και με επιστολές.

Ταυτόχρονα, μετά και από αίτημα του Δήμου, εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ψηφιακός μαστογράφος, για το Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αγορά και αξιοποίησή του.

Όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, ζητήθηκε η άμεση επάνδρωσή του με προσωπικό, ενώ η ένταξή του – μετά από αίτημα του Δήμου - στο Ταμείο Ανάκαμψης, πρόκειται να συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση των λειτουργιών υγείας και των υποδομών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να διευθετηθούν άμεσα τα αιτήματά μας, τα οποία είναι κρίσιμα για την αναβάθμιση των δομών υγείας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, όχι μόνο των συμπολιτών μας αλλά και ολόκληρου του Θριασίου Πεδίου. Έχοντας αρωγό και τον κο Μπούρα, στα αιτήματά μας, είμαι βέβαιος πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ικανοποίησή τους».