Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αισχύλεια

Alt
17 Ιουλ 2020 12:07 PM

Πραγματοποιήθηκε στις 16/7, η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Αισχύλεια, για την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος, στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού́ Μουσείου!

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ μίλησαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κος Φώτης Τατάκης.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας ανέφερε πως "Αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για εμάς, η φετινή διοργάνωση, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Φέτος, ο Δήμος Ελευσίνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Επιτροπή του Φεστιβάλ Αισχύλεια, σε απόλυτη συνεργασία και σύμπνοια, έκριναν πως η άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ ήταν περισσότερο από ποτέ αναγκαία, αποτελώντας έναν τρόπο διαφυγής από τις δύσκολες μέρες που όλοι περάσαμε" ενώ τόνισε πως η Ελευσίνα για ακόμη μία χρονιά δείχνει εμπράκτως τη στήριξή της στον πολιτισμό και τους ανθρώπους της τέχνης.

Αναφορικά με το Παλαιό Ελαιουργείο, τον χώρο δηλαδή που διεξάγεται το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: "Από την ίδρυσή του και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, το Παλαιό Ελαιουργείο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην εκβιομηχάνιση της Ελευσίνας και της Ελλάδος γενικότερα. Και θα συνεχίζει να διαδραματίζει έναν εξίσου σημαντικό ρόλο, αυτήν τη φορά ως τόπος πολιτισμού. Η ευνοϊκή ρύθμιση που πετύχαμε ως Δημοτική Αρχή, προβλέπει την αλλαγή χωροθέτησης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, διότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών ανέγερσης του Νέου Μουσείου, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς στόχους του Δήμου μας. Σύμφωνα μάλιστα, με τις εξαγγελίες της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη, το Υπουργείο Πολιτισμού θα αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια τράπεζα, θα προχωρήσει στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών και θα αντλήσει πόρους για την ανέγερση του Μουσείου".

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κος Τατάκης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, επεσήμανε πως η Ελευσίνα, η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Επιτροπή του Φεστιβάλ Αισχύλεια, αποφάσισαν πως παρά τις συνθήκες δεν θα προβούν σε καμία ποιοτική έκπτωση, αντιθέτως πάρθηκε από κοινού η απόφαση για μία γενναία έκπτωση στο καθιερωμένο εισιτήριο. Συγκεκριμένα, το εισιτήριο γενικής εισόδου μειώνεται από τα 12€ στα 8€, ενώ το μειωμένο παραμένει στην ήδη χαμηλή τιμή των 5€.

Καινοτομία στη φετινή́ διοργάνωση αποτελεί́ το γεγονός πως το Φεστιβάλ Αισχύλεια θα τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι πλούσιο σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, ενώ φέτος θα φιλοξενήσει και μια εικαστική γλυπτική εγκατάσταση.

Η επίσημη έναρξη αναμένεται στις 24 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο, ενώ το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου.