Σύσκεψη για το ζήτημα της αποχέτευσης υπό τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου

Alt
13 Μάιος 2022 1:25 PM
Κατηγορία: Πόλη

Σύσκεψη, για το μείζον ζήτημα της αποχέτευσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου στο Δημαρχείο Ελευσίνας.

Παρόντες στη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλης Γραφάκος, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ Κώνσταντίνος Βουγιουκλάκης, η Προϊσταμένη του τμήματος Ελέγχου και Σχεδιασμού Επεξεργασίας Λυμάτων/ΥΠΕΝ Πωλίνα Πούλου, η εκπρόσωπος της εταιρείας ΝΑΜΑ που εκπονεί μελέτη για το δευτεροβάθμιο δίκτυο ακαθάρτων Ερμείδου Νίκη, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας Γιώργος Μπισμπιρούλας, ο Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας Παντελής Παρασκευόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Έργων Παναγιώτης Γκιόκας και η τοπογράφος μηχανικός του Δήμου Ελευσίνας Γεωργούλη Μαρία.

Συζητήθηκε το θέμα της αποχέτευσης και συγκεκριμένα, η πορεία των μελετών που αφορούν στις περιοχές όπου δεν έχει κατασκευαστεί δευτερεύον δίκτυο αλλά και σε εκείνες, που διαθέτουν αλλά δεν είναι λειτουργικό, καθώς επίσης, στο δίκτυο αποχέτευσης των περιοχών του Παραδείσου και του Αεροδρομίου.

Από πλευράς Δημάρχου αλλά και της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου κατέστη σαφής η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης των έργων, δεδομένης της χρόνιας ταλαιπωρίας που υφίστανται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών.

Υπήρξε δέσμευση από την ΕΥΔΑΠ για άμεση συνεργασία με τον Δήμο, αναφορικά με την επικαιροποίηση των μελετών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης, συμφωνήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου & ΕΥΔΑΠ για την εκτέλεση των έργων από μέρους της ΕΥΔΑΠ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Είναι η δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιούμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα της αποχέτευσης. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καταφέρουμε να θεραπεύσουμε ένα ακόμη μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει δεκάδες σπίτια της Ελευσίνας».