Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Ελευσίνας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

28 Απρ 2023 1:10 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ελευσίνας, την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο προγραμματισμός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η προετοιμασία του Δήμου Ελευσίνας και των αρμόδιων υπηρεσιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Ελευσίνας και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. Αργύρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ελευσίνας Ιωάννης Παναγιωτούλιας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Παππάς, η Δημοτική Σύμβουλος Κυριακούλα Παραδείση, η Προϊσταμένη Τμήματος ΠΕ.Δ.Α. Βασιλική Σκεμπέ, ο Διοικητής Π.Υ. Ελευσίνας Κων/νος Ζαγγογιάννης, ο Διοικητής Π.Υ. Δ. Αττικής ταξίαρχος Χρ. Πλατάς, ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Ελευσίνας Δημήτρης Ρουμελιώτης, ο Διοικητής του Α.Τ. Ελευσίνας Θεοχάρης Κουμνιώτης, η Υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας κα Αλμπάνη, η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ελευσίνας Κωνσταντίνα Ζγαντζούρη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιος Χρηστίδης, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Χαράλαμπος Τσιμπούκης, ο κύριος Καρυωτάκης Εμμανουήλ εκ μέρους της Πολεοδομίας Ελευσίνας, η Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, Μαρία Βασιλείου και Μαρία Καρέλου αντίστοιχα.

Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν σε θέματα της αρμοδιότητάς τους, προκειμένου η επερχόμενη αντιπυρική περίοδος να κυλήσει χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, όπως η διασφάλιση εύκολης διάβασης των οχημάτων της Π.Υ., ο καθαρισμός οικοπέδων από χόρτα και άλλα εύφλεκτα αντικείμενα, ο καθαρισμός σημείων όπου υπάρχει ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων κ.α.

Παράλληλα, απαριθμήθηκαν τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος προς ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής και συμφωνήθηκε ο συντονισμός των από κοινού δράσεων για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα και πλήρη προετοιμασία προς αποφυγήν οποιουδήποτε φαινομένου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η συνεργασία μας με όλους τους αρμόδιους φορείς, ο συντονισμός των υπηρεσιών μας και φυσικά, η αμέριστη βοήθεια του Συλλόγου Εθελοντών, βοηθούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εννοείται πως σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται και η συνεργασία με τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στο έργο του Δήμου, πράττοντας τα νόμιμα, όπως ο καθαρισμός των ιδιόκτητων οικοπέδων, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ύπαρξης προβλημάτων».