Το 1ο Βραβείο απέσπασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας στο 3ο Διεθνές Εκπαιδευτικό/Μαθητικό Συνέδριο στην Κύπρο
Μία μεγάλη διάκριση για τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τον Δήμο μας, στο 3ο Διεθνές Εκπαιδευτικό/Μαθητικό Συνέδριο που διεξήχθη στην Κύπρο.
Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελευσίνας, εκπαιδευτικοί, η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κουρούνης.
Η Ε΄τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελευσίνας συμμετείχε με επιτυχία στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «ΚΥΠΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», που διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Το project των μαθητών του Δήμου μας, με τίτλο «Ψάχνοντας τ’ αχνάρια του πολιτισμού της Ελευσίνας» απέσπασε το 1ο βραβείο, με τους μαθητές!
Οι μαθητές Καλιαντάς Ηλίας, Κουρούνης Χαράλαμπος, Μανωλάκος Δημήτριος και Σαμπάνης Ιωάννης μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Ψωμά Ρωξάνη, παρουσίασαν το σενάριο στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και στη συνέχεια βραβεύτηκαν από τον κο Ιωάννη Πούλιο, ενώ έλαβαν και επαίνους από τον Διευθυντή της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κο Καραβασίλη Ιωάννη.
Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα, ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην Κύπρο, εμείς οι Ελευσίνιοι, συμμετέχοντας στο Συνέδριο που αναδεικνύει τις στέρεες γέφυρες του Ελληνισμού στη Μεσόγειο. Πράγματι, ο ελληνισμός δεν νοείται σαν χωρική κατάσταση αλλά σαν πολιτισμική και πνευματική ύπαρξη σε πολλαπλές περιοχές ανεξαρτήτως απόστασης. Με την Κύπρο στην ανατολική άκρη της Μεσογείου να συνεισφέρει τα μέγιστα στις απαρχές του ελληνικού πολιτισμού, την Ελευσίνα στο κέντρο του ελληνικού χώρου να καταγράφει ιστορία πολιτισμού και ιδεωδών επί αιώνες και την ελληνική ομογένεια ανά τον κόσμο να μεταλαμπαδεύει σταθερά τις αξίες που αποτελούν τις βάσεις του δυτικού πολιτισμού. Η Ελευσίνα, επόμενη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, δίπλα σε εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς και οραματιστές μαθητές συμμετέχει στο σημερινό πολιτισμικό γίγνεσθαι με όλες της τις δυνάμεις».