ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Άμεση συντονισμένη αντίδραση και από όλες τις δυνάμεις του Δήμου Ελευσίνας για την πυρκαγιά στη θέση Καμάρι
Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 13.20 το μεσημέρι στην περιοχή Καμάρι κοντά στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΤΙΤΑΝ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή των αρμόδιων δυνάμεων του δήμου Ελευσίνας, λόγω της άμεσης αντίδρασης και του συντονισμού, φαίνεται ότι απέτρεψαν έως αυτήν την ώρα τα χειρότερα, δηλαδή την επέκταση του Μετώπου προς τον Άγιο Βλάσση στην περιοχή της Μαγούλας.
Δύο ελικόπτερα και 15 οχήματα της πυροσβεστικής επιχείρησαν άμεσα με τη συνδρομή και υδροφόρας του Δήμου Ελευσίνας. Επί τόπου βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον επόπτη του Σώματος Δυτικής Αττικής. Παρόν και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κλεάνθης Βαρελάς. Συνδρομή στο έργο της Αστυνομίας παρείχαν σύσσωμες οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Στις διαδικασίες του συντονιστικού έργου εξ αρχής από μεριάς της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε ο κ. Ιωάννης Ζυμάλης, αντιδήμαρχος Μαγούλας, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας. Να σημειωθεί πως μόλις λίγες ημέρες πριν ο Δήμος Ελευσίνας είχε φροντίσει για λόγους πρόληψης να τροφοδοτήσει με νερό δύο δεξαμενές πολύ κοντά στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά, γεγονός που βοήθησε καθοριστικά στο έργο της Πυρόσβεσης. Όλες οι προσπάθειες των συμμετεχόντων στην πυρόσβεση επικεντρώνονται πλέον στο να παραμείνει υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο και να μην επεκταθεί.