Αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους: Παράταση έως 30.9.2020

Alt
31 Αυγ 2020 1:11 PM

Εκ νέου παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποβολή δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτων στους Δήμους.

Η ρύθμιση για τη δήλωση των τετραγωνικών στους Δήμους αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν τα έχουν δηλώσει ή έχουν δηλώσει μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, κ.α. σε νόμιμα κτίρια ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

Εάν δεν δηλωθούν τα σωστά τετραγωνικά μέτρα, μετά τη λήξη της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα ισχύσουν ξανά οι προηγούμενες διατάξεις που προέβλεπαν αναδρομικές οφειλές με πρόστιμα, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν είτε όταν αρχίσουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε με τα στοιχεία του Ε9, στα οποία έχουν πλέον πρόσβαση οι ΟΤΑ της χώρας, είτε όταν ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ή οι κληρονόμοι του ζητήσουν πιστοποιητικό μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση, γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς του ακινήτου.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/

Για να εισέλθει όποιος ενδιαφέρεται σε αυτή και να ολοκληρώσει τη διαδικασία απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα:

  1. Σύνδεση μέσω των στοιχείων πρόσβασης στο TAXISnet.
  2. Δημιουργία δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο πρέπει να διορθωθούν στοιχεία, επιλέγοντας καταρχήν το δήμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο.
  3. Επιλογή του ακινήτου προς διόρθωση στοιχείων και τροποποίηση των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα στο Ε9.
  4. Υποβολή της δήλωσης.

Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις θα δίδονται τηλεφωνικά από το γραφείο Εσόδων του Δήμου Ελευσίνας στα τηλέφωνα 210 210 5537243-245-241.

Μετά την τηλεφωνική σας επικοινωνία και εφόσον κριθεί απαραίτητη η φυσική σας παρουσία στις υπηρεσίες μας, θα ενημερωθείτε για τον χρόνο προσέλευσής σας.