Μυστήριο 93 ΞΥΛΙΚΙ Post Scriptum

Alt
05 Ιουλ 2023 10:03 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Πέμπτη 6 Ιουλίου | Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας | 21:15

Θεατροποιημένο αναλόγιο για την απουσία και την αρπαγή, με την Ιωάννα Παππά, τον Άλκη Παναγιωτίδη και τον Αντρέα Μαντά συνοδεία ζωντανής, πρωτότυπης μουσικής από τον περίφημο Βρετανό μπασίστα, συνθέτη και παραγωγό, Jah Wobble και τους Tian, το σχήμα παραδοσιακής κινεζικής μουσικής.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Πέμπτη 6 Ιουλίου την τρίτη συνάντηση της δράσης Μυστήριο 93 ΞΥΛΙΚΙ από την ομάδα Amor Omnia, με τίτλο Post Scriptum, στο χώρο του Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας.

Ένα θεατροποιημένο αναλόγιο με θέμα το γεγονός και το βίωμα της αρπαγής και της απουσίας.

Τρεις ηθοποιοί, η Ιωάννα Παππά, ο Άλκης Παναγιωτίδης και ο Αντρέας Μαντάς, απαγγέλουν το πρωτότυπο, ειδικά γραμμένο για την παράσταση κείμενο, με λόγο συμβολικό, που εμπνέεται από τα Αρχέτυπα και βρίσκει την έμπνευσή του σε σύμβολα αρχαία αλλά και νεωτερικά, θίγοντας θέματα πανανθρώπινα και άχρονα, όπως τον πόνο της απώλειας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, τη λύτρωση του ονείρου.

Σαν να πραγματοποιούν μια σεάνς στο σήμερα, στέλνοντας με την αφήγησή τους το νήμα της ιστορίας ταυτόχρονα στο παρελθόν και το μέλλον.

Απέναντί τους, αντικριστά, συνοδεύουν μουσικά την αφήγηση ο θρύλος της βρετανικής σκηνής, μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός, Jah Wobble μαζί με τους Tian, το σχήμα παραδοσιακής κινεζικής μουσικής που έχουν δημιουργήσει οι γιοι του John & Charlie Wardle.

Κι ενώ οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι στο χώρο που δημιουργούν ανάμεσά τους οι καλλιτέχνες, αθέατο παίζεται το ΞΥΛΙΚΙ, το αρχαίο παιδικό παιχνίδι που έδωσε το όνομά του στη δράση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας τόσο σημαντικός καλλιτέχνης της διεθνούς σκηνής, όπως είναι ο Jah Wobble, συμμετέχει σε θεατρική παράσταση παίζοντας ζωντανά πρωτότυπη μουσική.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Κείμενο: Αντρέας Μαντάς

Επιμέλεια πρωτότυπου κειμένου: Τίνα Παππά

Πρωτότυπη μουσική: Jah Wobble

Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη / Chase The Cut

Ενδυματολόγος: Νίκη Παγιατάκη

Φωτογραφίες παράστασης: Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης

Ενδύματα: Parthenis

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Amor Omnia Productions

Επικοινωνία: Τίνα Παππά

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Παππά, Άλκης Παναγιωτίδης και Αντρέας Μαντάς και ζωντανά επί σκηνής οι μουσικοί Jah Wobble & Tian.

Τέλος, ακούγονται ηχογραφημένα θραύσματα ποίησης του Αμερικανού Jerome Rothenberg από τον Gary Farmer, γνωστού από την ταινία του Jim Jarmusch «Ο Νεκρός».

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 

Ώρα Προσέλευσης: 20:30

Διάρκεια: 60'

Χώρος: Parking Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, 65 άνω, Ατέλειες, Άνεργοι, ΑμεΑ και συνοδοί)

Τα εισιτήρια αντιστοιχούν μόνο σε θέσεις ορθίων.