ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα, Αθήνα, Λαύριο»

02 Ιουλ 2024 12:46 PM

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, παρουσίαση της μελέτης: «Παραδειγματικά Έργα Αναπλάσεων Οδών στους Πόλους της Πολιτιστικής Διαδρομής "Τριλογία της Αττικής" Λαύριο και Ελευσίνα, Ανάπλαση οδών Περικλέους & Αθ. Στάθη και σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με το παραλιακό μέτωπο και το ΙΡΙΣ», που εντάσσεται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής, με τίτλο: «Η Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα, Αθήνα, Λαύριο», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας με την παρουσία δημοτικών συμβούλων & τεχνικών του Δήμου.

Η «Τριλογία της Αττικής» είναι μια δυναμική πρωτοβουλία που αναπτύσσεται με το  Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αττική.

Βασικός άξονας του προγράμματος θα είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας πολιτιστικής διαδρομής που θα αποκαθιστά τη σύνδεση που είχε η πόλη της αρχαίας Αθήνας με το Ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα, το Λαύριο και τα ορυχεία αργύρου, καθώς και με το επίνειο της, τον Πειραιά.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση οργάνωσης και ανάδειξης του θεματικού άξονα του πολιτισμού μεταξύ Αθήνας, Ελευσίνας και Λαυρίου, συνδέοντας τις τρεις από τις πιο σημαντικές περιοχές τη Περιφέρειας κατά την αρχαιότητα και αναδεικνύοντας τη διαδρομή και τους αρχαιολογικούς χώρους, με στόχο τόσο τη διάχυση της τουριστικής κίνησης σε όλη την Αττική, όσο και την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας της παραμονής των επισκεπτών στην Περιφέρεια με τη δημιουργία και ανάδειξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος με τον εμπλουτισμό των εμπειριών τους.