ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαογραφικό φεστιβάλ 2024 Δήμου Ελευσίνας και δημοτικών ενοτήτων Ελευσίνας & Μαγούλας

Alt
20 Ιουν 2024 10:23 AM

To Λαογραφικό Φεστιβάλ 2024 του Δήμου μας, σε διοργάνωση της Διεύθυνσης ΠΑΚΠΠΑ με Αντιδήμαρχο τον  κ. Μελέτιο Μπάρδη και σε συνεργασία με τους δεκαεννέα Εθνοτοπικούς - Πολιτιστικούς  Συλλόγους έριξε αυλαία την Κυριακή 16 Ιουνίου, στο Π. Ελαιουργείο!

Τρεις  ημέρες αφιερωμένες στη λαογραφία με κεντρικό θέμα  ¨τη σημασία  του άντρα στην παράδοση¨, κατά τις οποίες  όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν με θαυμαστό τρόπο, τραγούδια, χορούς, αφηγήσεις, συνέργειες, αναφορά σε παραδοσιακά επαγγέλματα, φωτογραφικό υλικό, έκθεση παραδοσιακής ανδρικής φορεσιάς, ήθη και έθιμα, με τη συνοδεία εξαιρετικής παραδοσιακής ορχήστρας.

Πλημμύρισε το Ελαιουργείο, από ζωντάνια, από αγάπη στην παράδοση, αυτή την ανεξάντλητη δεξαμενή εμπειριών, έμπνευσης τέχνης και πρωτοπορίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες  Συλλόγους, για την αγαστή συνεργασία τους, χωρίς να παραλείψω να αναφέρω τη συμμετοχή και συνδρομή στη γιορτή του εξαιρετικού Τμήματος  παραδοσιακών χορών του ΠΑΚΠΠΑ, με την καθηγήτρια κ. Μαρία Βαλαβάνη.

Ευχαριστώ θερμά και όσους από το προσωπικό του ΠΑΚΠΠΑ και της πρώην ΚΕΔΕ συνέβαλλαν σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Ευελπιστούμε, ότι θα συνεχίσουμε αυτή την υπέροχη συνεργασία με στόχο κάθε φορά τη διατήρηση της Παράδοσης μας, αναδεικνύοντας το λόγιο και λαϊκό στοιχείο της, με βάση εμπεριστατωμένες μελέτες για να κρατήσουμε τον λαϊκό μας πολιτισμό και την ελληνικότητα μας! 

Ο Αντιδήμαρχος

Μελέτης Μπάρδης