Μήνυμα Δημάρχου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Alt
27 Οκτ 2020 11:22 AM

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα γιορτής και Εθνικής υπερηφάνειας για όλη την Ελλάδα.
Το μεγαλειώδες ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940, συμβολίζει την αντίσταση στον φασισμό αλλά και το βροντερό ΝΑΙ στην ελευθερία και την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Συμβολίζει την ιστορική εκείνη μέρα, που ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στην τυραννία και τον ναζισμό και πολέμησε για την ανεξαρτησία και τα δημοκρατικά ιδεώδη.
Η πίστη σε αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη δική μας γενιά αλλά και χρέος μας απέναντι στην ιστορία, ώστε το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου, να είναι ο οδηγός μας για μια κοινωνία δημοκρατική, αισιόδοξη και υπερήφανη.
Σήμερα, λόγω των γνωστών γεγονότων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε με τη σειρά μας το «αδύνατο – δυνατό», σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε την εξάπλωση του φονικού ιού, με αποτέλεσμα ο εορτασμός, να μην τελεστεί με τις δέουσες τιμές. 

Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης μας υποδεικνύουν τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος.  

Όπως οι πρόγονοι μας έδωσαν τις μάχες τους και κέρδισαν, έτσι και εμείς θα δώσουμε τις δικές μας μάχες και θα κερδίσουμε. 

Κλείνοντας αυτό το μήνυμα θέλω να επισημάνω ότι αυτή την ημέρα τιμούμε τους Ήρωες του Έπους του ’40, όμως τιμούμε και τους σύγχρονους Ήρωες μας. 

Και αυτοί είναι οι Ιατροί, οι Νοσηλευτές και το προσωπικό που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία. 

Αλλά η σκέψη μας βρίσκεται και στους Ήρωές που δίνουν καθημερινά σκληρές μάχες στον Έβρο και στο Αιγαίο. 

Έχοντας αυτούς ως εμπροσθοφυλακή δίνουμε και εμείς τις μάχες που απαιτούν οι καιροί μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους! 

Χρόνια Πολλά Ελλάδα! 

Χρόνια Πολλά Ελευσίνα! 

Χρόνια Πολλά Μαγούλα!