Μήνυμα Δημάρχου για τη νέα Σχολική Χρονια !

Alt
14 Σεπ 2020 8:17 AM

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, πρωτόγνωρο για όλους μας, αφού η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Govid-19 αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι εχτές και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητα μας.

Αυτή της υπευθυνότητας απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

Γι αυτό ζητώ από όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρόλα αυτά η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει είναι μία αφετηρία γεμάτη νέους στόχους, φρέσκιες ιδέες, καινοτόμες εκπαιδευτικές μέθοδοι, όρεξη και αγάπη για γνώση που αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχή μαθησιακή διαδικασία, στην οποία όλοι μας – μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπική αυτοδιοίκηση – είμαστε συνοδοιπόροι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Ιδιαίτερες ευχές θέλω να απευθύνω στα “πρωτάκια” που ξεκινούν αύριο το ταξίδι τους στον μαγευτικό κόσμο της γνώσης, αλλά και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, και ν΄ αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Και τέλος στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους παρακινώντας τα ν΄ αγωνίζονται και να προσπαθούν.

Από την πλευρά μας, ως Δήμος Ελευσίνας, θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά !