Αθλητισμός

Alt

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας διοργανώνει δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο, για όσους χρειάζονται Κάρτα Αθλητή, εν όψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου, στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας (Αρτέμιδος 3).

Η δράση αφορά όλους τους νεαρούς αθλητές και τις αθλήτριες όλων των αθλημάτων που αγωνίζονται σε ομάδες της Ελευσίνας - Μαγούλας αλλά και τους ενήλικες και βετεράνους αθλητές, όλων των αγωνισμάτων.

Ο δωρεάν έλεγχος θα πραγματοποιείται 8:00 - 13:00 τα κάτωθι Σαββατοκύριακα.

 9 - 10 Σεπτεμβρίου 2023

 23 - 24 Σεπτεμβρίου 2023

διαβάστε περισσότερα
05 Sep 2023 12:36 PM
Alt

Σταθμός στη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» αποτελεί η Ελευσίνα.

Συγκεκριμένα, η Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε τον σχεδιασμό της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στον οποίο έχει συμπεριληφθεί –ως σταθμός- η Ελευσίνα, με Τελετή Υποδοχής της στις 19/4/2024.

Μετά τη θετική, από πλευράς Δήμου, ανταπόκριση, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτό κάλεσμα σε δημότες της Ελευσίνας & της Μαγούλας, για τη συμμετοχή τους στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ως λαμπαδηδρόμοι.

διαβάστε περισσότερα
06 Jul 2023 10:01 AM
Alt

Παραδόθηκαν στο κοινό τρία νέα γήπεδα στην Άνω Ελευσίνα και συγκεκριμένα, στην περιοχή του Νεκροταφείου που κατασκευάστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο τένις και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, τα οποία βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αρκαδίου & Ικονίου.

Και τα τρία γήπεδα που κατασκευάστηκαν, εντάσσονται στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς μεταξύ Δήμου Ελευσίνας & Ιδρύματος Ωνάση, που υπεγράφη την 1.03.2023.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με 580.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ελευσίνας, αυτήν τη φορά από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Η χρηματοδότηση αφορά στην ανάπλαση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Ανδρέας Δασκαλάκης», η οποία και εγκρίθηκε μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ελευσίνας.

Αναλυτικά, οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αφορούν σε:

• Πλήρη ανακατασκευή υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των αποδυτηρίων και των λοιπών απαραίτητων εγκαταστάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου

• Αντικατάσταση των υφιστάμενων ξύλινων κερκίδων από νέες

διαβάστε περισσότερα
23 May 2023 10:59 AM
Alt

Οι εγγραφές για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, που διοργανώνονται από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν ανοίξει.

Τα Προγράμματα θα ξεκινήσουν στον Δήμο μας την 1η Μαρτίου 2023 και θα διαρκέσουν ως τις 31 Ιουλίου 2023.

Τα Προγράμματα απευθύνονται σε άτομα άνω των 19 ετών, σύμφωνα με τους όρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Υποχρεωτική για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι η επισύναψη βεβαίωσης καρδιολόγου.

Προγράμματα που προσφέρονται στον Δήμο μας

Ελευσίνα

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στιγμές συγκίνησης στον κατάμεστο χώρο του X-Bowling Art Center

Με κάθε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα στάχυα της ψυχής» του Βαγγέλη Κουκούλογλου, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ελευσίνας και την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Το βιβλίο, όπως μαρτυρά και ο τίτλος είναι αφιερωμένο στη μακραίωνη ιστορία του Πανελευσινιακού, που μετρά 91 χρόνια ζωής.

διαβάστε περισσότερα
01 Nov 2022 11:34 AM

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, που αφορά σε «Εργασίες συντήρησης του Ανοικτού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ανδρέας Δασκαλάκης».

Το κλειστό γυμναστήριο Ανδρέας Δασκαλάκης εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό αθλητών καθημερινά.

Εξωτερικά του γηπέδου υπάρχει το ανοικτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης που παραμένει ανοικτό στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ, με βασικό αντικείμενο την πρόληψη υγείας στις αναπτυξιακές ηλικίες, ο Δήμος Ελευσίνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση συνδιοργανώνουν το τουρνουά μπάσκετ 3x3 Magoula 2022, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Μαγούλας στις 10-11 Σεπτέμβρη 2022 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

διαβάστε περισσότερα
06 Sep 2022 11:02 AM

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας «Κοσμάς Παπανικολάου».

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται και παράλληλες εργασίες που αφορούν σε καθαρισμούς φρεατίων από φερτά υλικά, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται και η αντικατάσταση του ταρτάν του Γηπέδου.

Ο χώρος του Δημοτικού Σταδίου φιλοξενεί ομάδες και συλλόγους για τις απαραίτητες προπονήσεις τους, καθώς και αθλούμενους, μικρούς και μεγάλους.

διαβάστε περισσότερα
24 Aug 2022 12:45 PM
Alt

Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο «Κοσμάς Παπανικολάου».

Μετά και τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου, στις 24 Ιουνίου, οι εργασίες ξεκίνησαν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του αθλητικού χώρου και φυσικά, στην ασφαλέστερη και λειτουργικότερη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

διαβάστε περισσότερα
19 Jul 2022 11:11 AM