Παιδεία

Alt

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας,ξεκινάει τα διαδικτυακά σεμινάρια στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. 

Τα σεμινάρια ξεκινούν την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και κάθε Τετάρτη για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στις 17:30, από το κανάλι στο youtube

διαβάστε περισσότερα
23 Feb 2023 11:40 AM
Alt

Ομάδα από 18 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας, δημιουργούν τη δική τους μαθητική «start up» στο σχολείο, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece.

Οι μαθητές δημιουργούν ένα «Μουσείο Πανδημιών»

Η ιδέα αυτή δημιουργήθηκε από τα παιδιά ενώ εξελισσόταν ένα πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα την επιχειρηματικότητα κατά τη διάρκεια του lockdown.

διαβάστε περισσότερα
17 Feb 2023 11:09 AM
Alt

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης & η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα, το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και η Διοίκηση της εταιρείας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αργύρης Οικονόμου: «Επιβραβεύουμε τους κόπους και τις προσπάθειές σας. Το μέλλον σας ανήκει και είμαι βέβαιος πως θα το κερδίσετε»

Εκδήλωση για τη βράβευση των νέων φοιτητών της Ελευσίνας και της Μαγούλας πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
30 Dec 2022 11:36 AM
Alt

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης & η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα, το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και φυσικά, η Διοίκηση της εταιρείας.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η υπογραφή της πολυαναμενόμενης σύμβασης για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, στο οικόπεδο Μελεδήμα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 09:00, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Αλκιβιάδου & Αρκαδίου) αρχίζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023», μια πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το «Θεμέλιο Lab Computing & Robotics Ελευσίνας».

Οι θέσεις για την Δράση Α (Α1. Νήπια / Προνήπια & Α2. Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού) του εν λόγω προγράμματος καλύφθηκαν, ενώ παραμένουν λίγες διαθέσιμες θέσεις για τη Δράση Β (Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Θεμέλιο Lab Ελευσίνας» ανακοινώνει με χαρά τη νέα δράση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023» για παιδιά ηλικίας 4-17 χρόνων.

Το «Εργαστήριο Καινοτομίας» αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, την όξυνση του νου, την τήρηση κανόνων μέσω εκπαιδευτικών δράσεων βιωματικού χαρακτήρα καθώς και την εξοικείωση των παιδιών με τον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σταδιακή ανάπτυξη της γνώσης για τη λειτουργία και τις εφαρμογές τους.

διαβάστε περισσότερα

Νέοι, σύγχρονοι, λειτουργικοί χώροι

Συνεχίζεται η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου Ελευσίνας, τόσο με εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας όσο και με εκείνες των Σχολικών Επιτροπών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όχι απλά η αποκατάσταση φθορών των σχολικών κτηρίων αλλά και η δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών.

διαβάστε περισσότερα
14 Oct 2022 12:19 PM

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης, επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ελευσίνας, η Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί, με υπομονή και επιμονή, να δημιουργήσει ένα φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον για τους μαθητές του Δήμου μας.

Σημειώνεται, πως τους τελευταίους μήνες εκτελέστηκαν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε όλα τα σχολικά κτήρια, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μαθητές σε ανανεωμένο περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής συνεχίζει τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Ελευσίνας και στηρίζεται στην κοινωνική πρωτοβουλία του Δήμου και στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών, με σκοπό την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη μαθητών & μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανήκουν σε άπορες ή οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

διαβάστε περισσότερα