Παιδεία

Alt

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 09:00, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Αλκιβιάδου & Αρκαδίου) αρχίζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023», μια πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το «Θεμέλιο Lab Computing & Robotics Ελευσίνας».

Οι θέσεις για την Δράση Α (Α1. Νήπια / Προνήπια & Α2. Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού) του εν λόγω προγράμματος καλύφθηκαν, ενώ παραμένουν λίγες διαθέσιμες θέσεις για τη Δράση Β (Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Θεμέλιο Lab Ελευσίνας» ανακοινώνει με χαρά τη νέα δράση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εργαστήριο Καινοτομίας 2022-2023» για παιδιά ηλικίας 4-17 χρόνων.

Το «Εργαστήριο Καινοτομίας» αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, την όξυνση του νου, την τήρηση κανόνων μέσω εκπαιδευτικών δράσεων βιωματικού χαρακτήρα καθώς και την εξοικείωση των παιδιών με τον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με σταδιακή ανάπτυξη της γνώσης για τη λειτουργία και τις εφαρμογές τους.

διαβάστε περισσότερα

Νέοι, σύγχρονοι, λειτουργικοί χώροι

Συνεχίζεται η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου Ελευσίνας, τόσο με εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας όσο και με εκείνες των Σχολικών Επιτροπών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όχι απλά η αποκατάσταση φθορών των σχολικών κτηρίων αλλά και η δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών.

διαβάστε περισσότερα
14 Oct 2022 12:19 PM

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης, επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ελευσίνας, η Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί, με υπομονή και επιμονή, να δημιουργήσει ένα φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον για τους μαθητές του Δήμου μας.

Σημειώνεται, πως τους τελευταίους μήνες εκτελέστηκαν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε όλα τα σχολικά κτήρια, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μαθητές σε ανανεωμένο περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής συνεχίζει τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Ελευσίνας και στηρίζεται στην κοινωνική πρωτοβουλία του Δήμου και στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών, με σκοπό την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη μαθητών & μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανήκουν σε άπορες ή οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στις 4 Ιουλίου και αφού είχε προηγηθεί επικοινωνία και συναντήσεις με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την απόφαση μεταφοράς των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας, στο Γυμνάσιο Μάνδρας.

\Από πλευράς Δημάρχου Ελευσίνας εκφράστηκε τόσο προς τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στην Υπουργό Παιδείας, η αντίθεση προς αυτήν την απόφαση, για πρακτικούς, πρωτίστως, λόγους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Θερινή Κατασκήνωση 2022!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας και το Θεμέλιο Lab ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους από 6 έως 12 ετών!

Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στη διάρκεια της θερινής κατασκήνωσης βασίζονται σε 6 Θεματικές Ενότητες:

• Παιχνίδια ομαδικών αποστολών περιπέτειας & έρευνας (σε πρότυπα προσκόπων)

• Αθλητισμός - εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών/υγείας & διατροφής

• Εφαρμογές STEM

• Φυσικές επιστήμες

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μία μεγάλη διάκριση για τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τον Δήμο μας, στο 3ο Διεθνές Εκπαιδευτικό/Μαθητικό Συνέδριο που διεξήχθη στην Κύπρο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελευσίνας, εκπαιδευτικοί, η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κουρούνης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Let’sgo cultural, τρεις εκπαιδευτικοί από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Βόιτσιου Κωνσταντίνα, Αγάθου Ζωή, Θάνος Ανδρέας, Ιακώβου Νένα) ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να συνεργαστούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Τουρκικού σχολείου (BahattinOzyazici Ilkokulu) αλλά και με τους υπόλοιπους συνεργάτες τους από το Ηνωμένο Βασίλειο (Whitehouse Common, Sutton Coldfield), Αυστρία (Wildbach Volksschule, Deutschlanserg) και Ισπανία (CEP Antonio DeUlloa, Cartagena).

διαβάστε περισσότερα
13 May 2022 12:41 PM
Alt

Έναρξη διαδικασίας εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Βρεφικά Τμήματα του Δ. Ελευσίνας για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε με χαρά, ότι ,ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας, για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023.

διαβάστε περισσότερα