Παιδεία

Alt

Μία μεγάλη διάκριση για τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τον Δήμο μας, στο 3ο Διεθνές Εκπαιδευτικό/Μαθητικό Συνέδριο που διεξήχθη στην Κύπρο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελευσίνας, εκπαιδευτικοί, η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κουρούνης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Let’sgo cultural, τρεις εκπαιδευτικοί από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (Βόιτσιου Κωνσταντίνα, Αγάθου Ζωή, Θάνος Ανδρέας, Ιακώβου Νένα) ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να συνεργαστούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Τουρκικού σχολείου (BahattinOzyazici Ilkokulu) αλλά και με τους υπόλοιπους συνεργάτες τους από το Ηνωμένο Βασίλειο (Whitehouse Common, Sutton Coldfield), Αυστρία (Wildbach Volksschule, Deutschlanserg) και Ισπανία (CEP Antonio DeUlloa, Cartagena).

διαβάστε περισσότερα
13 May 2022 12:41 PM
Alt

Έναρξη διαδικασίας εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Βρεφικά Τμήματα του Δ. Ελευσίνας για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε με χαρά, ότι ,ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας, για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Νέο εξοπλισμό προμηθεύτηκαν 15 σχολεία της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Κατόπιν σχετικών αιτημάτων των Διευθύνσεων των εν λόγω σχολείων και μετά από τις συναντήσεις του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου & της Προέδρου της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλας Κάβουρα, παραδόθηκε νέος υλικοτεχνικός εξοπλισμός στα σχολεία του Δήμου μας.

Τα σχολεία που παρέλαβαν τον νέο τους εξοπλισμό είναι τα κάτωθι:

• 1ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

• 2ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

• 4ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

• 5ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διάκριση του 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας στον μαθητικό διαγωνισμό THRIES 4.0 HACKATHON

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 03 Απριλίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, ο μαθητικός διαγωνισμός Thries 4.0 Hackathon στο πλαίσιο της δημιουργίας του “Thies 4.0 Innovation Hub”, του κόμβου καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας του Θριάσιου Πεδίου.

διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ελευσίνας με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε", το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι άλλωστε, η πρώτη φορά που ο Δήμος μας συμμετέχει και διοργανώνει δράσεις με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" οι οποίες πάντοτε έχουν κοινωνικό πρόσημο.

Πολίτες της Ελευσίνας και της Μαγούλας, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι έδωσαν το "παρών" προσφέροντας βιβλία στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

διαβάστε περισσότερα
28 Feb 2022 11:34 AM
Alt

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ελευσίνας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ.του Δήμου Ελευσίνας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ελευσίνας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, διοργανώνουν δράση με σκοπό τη συλλογή λογοτεχνικών βιβλίων.

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο δράσεων και συνεργασιών του Δήμου Ελευσίνας, με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, με κοινωνικό πρόσημο.

Τα βιβλία που θα δωριστούν, καινούργια ή παλιά σε καλή κατάσταση, θα ενισχύσουν τη Δημοτική Αισχύλειο Βιβλιοθήκη του Δήμου μας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στο ισόγειο του ΠΑΚΠΠΑ (Παγκάλου & Κίμωνος 11)

διαβάστε περισσότερα
15 Feb 2022 12:18 PM

Τον 1ο παιδικό σταθμό Ελευσίνας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου μετά και την ολοκλήρωση και ανακαίνιση της δομής.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν πριν από τα Χριστούγεννα από το ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας, ολοκληρώθηκαν και πλέον ο χώρος είναι πλήρως συμμορφωμένος και προσαρμοσμένος σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 99/2017.

Είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες εργασίες στον Γ ΄Παιδικό Σταθμό Ελευσίνας και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μαγούλας καθώς και οι περισσότερες εργασίες στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ελευσίνας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ξεκινούν αυτήν την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, και ώρα 18:00 τα μαθήματα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελευσίνας με θέμα "Μαθαίνοντας την τέχνη: Αφιέρωμα στα χειροτεχνικά επαγγέλματα".

Η πρώτη ομιλία θα διεξαχθεί από τον οργανοποιό και καθηγητή της Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Τεχνικών Επαγγελμάτων "Ασκαρδαμυκτί" Γιώργο Μπασιά, με θέμα την "Τέχνη του Μουσικού Οργάνου".

 

διαβάστε περισσότερα
08 Feb 2022 12:17 PM