Παιδεία

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Ελευσίνας.

Όλο το καλοκαίρι, ο Δήμος μας φρόντισε για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων αλλά και εξωραϊσμού των αύλειων χώρων.

Νέοι αθλητικοί τάπητες τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας, δημιουργώντας ασφαλή και ευχάριστα περιβάλλοντα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

διαβάστε περισσότερα
11 Sep 2023 10:58 AM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών υποδομών, σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις μελέτες που εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθανάσιου Μαυρογιάννη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Οι κυριότερες εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν σε:

• Εργασίες αποξήλωσης των κατεστραμμένων μονώσεων και αποκατάσταση αυτών στο Δημοτικό Μέγαρο Μαγούλας και σε όποιο άλλο κτίριο προκύπτει ανάγκη.

διαβάστε περισσότερα
01 Aug 2023 12:04 PM
Alt

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι:

• Μετά από αίτημα των γονέων που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή / επανεγγραφή των νηπίων και των βρεφών για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας, η πλατφόρμα preschool θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 30 του Ιουνίου 2023 και ώρα 23:59. Επιπλέον παράταση δεν θα δοθεί.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ελευσίνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους από 6 έως 12 ετών (γεννηθέντες τα ημερολογιακά έτη 2011 έως 2017).

Η Θερινή Παιδική Κατασκήνωση θα διαρκέσει από τις 03 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου 2023 και θα λάβει χώρα στα 4ο, 7ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Ελευσίνας καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ποικιλία από δραστηριότητες που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, τις κοινωνικές δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

διαβάστε περισσότερα
21 Jun 2023 12:02 PM
Alt

Υπεγράφησαν οι δύο συμβάσεις, μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, που αφορούν στη συντήρηση δημοτικών και σχολικών κτηρίων, σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Η μελέτη, συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, κατόπιν αιτημάτων των Διευθύνσεων των σχολείων αλλά και αυτοψίας των τεχνικών υπαλλήλων του Δήμου μας και καλύπτει το μεγαλύτερο εύρος των σχετικών αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα, οι κυριότερες εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν σε:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Υπεγράφη, το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου, μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση που αφορά στη συντήρηση του 1ου & 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, μετά από αυτοψία των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου μας και καταγραφή των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

Οι εργασίες που περιγράφονται στη μελέτη, αφορούν σε:

• Ριζική αλλαγή του δικτύου σωληνώσεων της κεντρικής θέρμανσης.

• Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων.

διαβάστε περισσότερα
15 Jun 2023 12:00 PM
Alt

Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων και βρεφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας, για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Για τέταρτη χρονιά, οι γονείς, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του διοικητικού έργου των υπηρεσιών του ΠΑΚΠΠΑ και της τήρησης των κανόνων ασφαλείας από τον COVID-19.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 22/05/2023 και θα διαρκέσει έως 23/06/23.

διαβάστε περισσότερα

Παραδόθηκαν, πλήρως ανακαινισμένα, τα υπαίθρια γήπεδα σε 4 σχολικές μονάδες της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθανάσιου Μαυρογιάννη, αφορούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, καθώς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας.

διαβάστε περισσότερα
16 May 2023 12:18 PM
Alt

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μυστήριο 149 Μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον στο X-Bowling Art Center, ένα τριήμερο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 350 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ηλικίας 10-15 ετών) από σχολεία της Ελευσίνας, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, καθώς και από τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας,ξεκινάει τα διαδικτυακά σεμινάρια στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. 

Τα σεμινάρια ξεκινούν την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και κάθε Τετάρτη για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στις 17:30, από το κανάλι στο youtube

διαβάστε περισσότερα
23 Feb 2023 11:40 AM