Πολιτισμός

Alt

Το Λαογραφικό Φεστιβάλ 2022 ανοίγει τις πύλες του στο κοινό!

Πλήρες πρόγραμμα: 

Τετάρτη 15 Ιουνίου- Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας

Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου

«Την ξενιτιά, την ορφανιά, την πείνα, την αγάπη, τα τέσσερα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα»

Μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην ξενιτιά.

Σάββατο 18 Ιουνίου- Πλατεία Λαού

Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το «Σπίτι των Μικρασιατών»

Τον οριστικό ανάδοχο του έργου κατασκευής νέου χώρου πολιτισμού στο Ο.Τ. 162 επί της οδού Δαρδανελίων της Δημοτικής Ενότητας Ελευσίνας ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας, στη συνεδρίαση της Τρίτης 7 Ιουνίου.

Πρόκειται για τον χώρο που θα στεγάσει το Σπίτι των Μικρασιατών, η υλοποίηση του οποίου αποτελούσε και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.

διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση του κοινού, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αφηγηματικής εγκατάστασης «Ελευσίνα και Επανάσταση» που διοργάνωσε η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Η έκθεση, υπό την επιμέλεια της Ερατούς Κουτσουδάκη εκτίθεται στον χώρο του Parking του Παλαιού Ελαιουργείου και έχει τραβήξει τα βλέμματα του φιλότεχνου κοινού.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ελευσίνας, μέσω του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ, με τους Συλλόγους Ποντίων Ελευσίνας και Μαγούλας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Δ. Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής Βαγγέλης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, εκπρόσωποι κομμάτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

διαβάστε περισσότερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης, το Σάββατο 7 Μαΐου στην Ελευσίνα, με ποικίλες εκδηλώσεις για τους νέους και πλήθος παράλληλων δράσεων για όλες τις ηλικίες.

Μια συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που άνοιξε νέους ορίζοντες στην πόλη της Ελευσίνας, ενθάρρυνε τη συμμετοχή των πολιτών, προβλημάτισε και ενίσχυσε την κριτική σκέψη και τον διάλογο.

διαβάστε περισσότερα

Ένα πραγματικό κόσμημα στο κέντρο της Ελευσίνας, το Παλαιό Δημαρχείο, ανακαινίστηκε και τέθηκε προς χρήση για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023.

Το Παλαιό Δημαρχείο, που βρίσκεται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου και επί της οδού Νικολαΐδου, άναψε για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, τα φώτα του, το Σάββατο 7 Μαΐου, με τα εγκαίνια της έκθεσης της Παιδικής Πινακοθήκης της Ελλάδας.

Ο χώρος, εσωτερικά και εξωτερικά, αναδιαμορφώθηκε πλήρως και αναμένεται να αξιοποιηθεί ως info point της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δεδομένης και της προνομιακής του θέσης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ομιλίες - Έκθεση - Προβολές - Πάρτι

Σάββατο 07 Μαΐου, Ελευσίνα

Η Ελευσίνα γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης με εκδηλώσεις για τους νέους και πλήθος παράλληλων δράσεων για όλες τις ηλικίες

Μια συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Είσοδος ελεύθερη.

Προκράτηση θέσεων στη φόρμα συμμετοχής.

διαβάστε περισσότερα
06 May 2022 11:15 AM
Alt

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνδιοργανώνουν στις 7 Μαΐου τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, με πλήθος δράσεων.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας στις 7 Μάϊου στην Ελευσίνα παρέχουν, σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο, πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες και τις πρωτοβουλίες που ενδιαφέρουν τους νέους ως ενεργούς πολίτες, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

διαβάστε περισσότερα

Δύο χρόνια μετά, λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Ελευσίνας τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο της πόλης Άγιο Γεώργιο.

Μία πολύπλευρη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ελευσίνας ΠΑΚΠΠΑ και ο Λαογραφικός Σύλλογος «Το Αδράχτι», στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στην οποία το κοινό παρακολούθησε ομιλίες και παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο καλλιτεχνικός οργανισμός DAN.C.CE UNITIVA και το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves σας προσκαλούν σε ένα διαδικτυακό εργαστήριο χορού με τον σπουδαίο Ισπανό χορογράφο Jesús Rubio Gamo, που θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Απριλίου.

διαβάστε περισσότερα