ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Alt
21 Ιαν 2020 10:17 AM

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφίας Νικολάου, η συνάντηση που είχαν ζητήσει εγγράφως οι δήμαρχοι Ελευσίνας και Ασπροπύργου για το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο.
Τη δημοτική αρχή Ελευσίνας εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου και ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς.
Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος κ. Οικονόμου ζήτησε από τον υφυπουργό να του γνωστοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής και τα κριτήρια επιλογής της μετεγκατάστασης των φυλακών στη συγκεκριμένη περιοχή του Ασπροπύργου.
Επίσης ο δήμαρχος Ελευσίνας αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που αφορούν στο δήμο Ελευσίνας και τόνισε την ανάγκη η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  2021 να μην υποδεχθεί φυλακές, αλλά έργα πολιτισμού και κοινωνικών αναγκών.  
Η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας συμφωνεί με το ψήφισμα του Δήμου Ασπροπύργου της 4ης Σεπτεμβρίου 2019 με το οποίο τάσσεται κατά της ίδρυσης φυλακών στην περιοχή του.

Τέλος ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Οικονόμου θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, όπου θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών στον Ασπρόπυργο.