Ο Δημος Ελευσινας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την δηλητηριαση ζωων

Alt

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων που παρατηρήθηκαν στην Ελευσίνα και στην Μαγούλα το τελευταίο διάστημα, ως Δήμος Ελευσίνας καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αυτή και εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε δολοφονική ενέργεια απέναντι στα ζώα.

Τέτοιες πράξεις εκτός από παράνομες είναι και ηθικά καταδικαστέες από όλη την κοινωνία της Ελευσίνας και της Μαγούλας, πλήττουν δε τον πολιτισμό μας και την δημόσια υγεία.

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας είναι μεγάλο, γι αυτό με τα φιλοζωικά σωματεία και τους αρμόδιους φορείς της περιοχής, προσπαθούμε να δώσουμε λύση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012 η θανάτωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ).

Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα και υποχρέωση να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.