Ψήφισμα Δήμου Ελευσίνας για την «Ασφάλεια των Πολιτών, της περιουσίας τους, της μετακίνησης τους και της κυκλοφορίας τους στην πόλη μας».

Alt
25 Φεβ 2020 12:36 PM

Σε ψήφισμα προχώρησε ο Δήμος Ελευσίνας μετά την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 19ης Φεβρουαρίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της «Ασφάλειας των Πολιτών, της περιουσίας τους, της μετακίνησης τους και της κυκλοφορίας τους στην πόλη μας».

Το ψήφισμα που αποφασίστηκε με την ψήφο όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των Δημοτικών Παρατάξεων «Ενωτικός Συνδυασμός», «Αλλά-Ζουμε Τώρα» και «Ενεργή Συμπολιτεία» αναφέρει :

«Η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας, επιφέρει σοβαρότατους περιορισμούς στα μέτρα και μέσα προστασίας της πόλης μας, από παντός είδους φαινόμενα εγκληματικότητας και αυτονόητα, αδυναμία άμεσης παρέμβασης, όταν αυτά εκδηλώνονται.

Η υφιστάμενη, ζοφώδης κατάσταση σε μια περιοχή με σημαντικό βιομηχανικό, οικονομικό και εργατικό ενδιαφέρον, συνολικής έκτασης 36.589 τ. χιλμ. με 29.902 χιλιάδες κατοίκους και χιλιάδες πολίτες που διακινούνται καθημερινά προς την εργασία τους, ενδέχεται να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενόψει μάλιστα και της πραγματοποίησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021, όπου η εισροή των επισκεπτών και των τουριστών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αποτελεί έναν θεσμό Εθνικών και Ευρωπαϊκών διαστάσεων με μεγάλο αντίκτυπο.

Για τον λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας αποφασίζει :

  • Τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα παρακολουθεί θέματα πρόληψης παραβατικότητας, αποτελούμενη από Δημοτικούς, Τοπικούς Συμβούλους και Κοινωνικούς Φορείς.
  • Την άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να:
  1. Ενισχυθεί, άμεσα, σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας,
  2. Υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για τη σύσταση Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας,
  3. Εκπονηθεί, άμεσα, ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την πραγματοποίηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η ποιότητα ζωής στην πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούται να έχει ο κάθε πολίτης.

Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε ένα Δήμο που θέλει να αγωνιστεί για τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε όλοι, Δημοτική Αρχή, Αντιπολίτευση, Φορείς και Πολίτες».

Για την Δημοτική Αρχή το θέμα της ασφάλειας των Πολιτών έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γι αυτό το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις στην αποκατάσταση του φωτισμού σε όλους τους δρόμους, την καθαριότητα των δημοσίων χώρων, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων και άλλων υποδομών, που βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον αλλά και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας.