2021 Ημερολόγιο “200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ” “ΕΛΕΥΣΙΣ”

14 Ιαν 2021 8:58 AM

Το Ημερολόγιο είναι αποτέλεσμα μίας συμβολικής πρωτοβουλίας του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. , να τιμήσει την Ελληνική Επανάσταση, τα ιστορικά γεγονότα και τη συνέχειά τους στο πέρασμα των τελευταίων δύο αιώνων.

Η πρόθεση αυτή, αντικατοπτρίζεται σε ένα μικρό δείγμα του πολιτισμού της Ελευσίνας, συγκεντρώνοντας και παραθέτοντας “στοιχεία” – θύλακες μνήμης, προσωπικής και συλλογικής.

Φωτογραφικά αρχεία και οικογενειακά κειμήλια, πολλά από τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά, αποτυπώνουν και ανασυνθέτουν αποσπασματικά, τη μνήμη και την ταυτότητα του τόπου, έτσι όπως πλάστηκε από τους ανθρώπους του.

Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες των κατοίκων Ελευσίνας – Μαγούλας για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφικών αρχείων και πολύτιμων κειμηλίων, προκειμένου να περιληφθούν στο παρόν έντυπο, τους ιδιώτες συλλέκτες για την ανταπόκριση. Επίσης, το Λαογραφικό Σύλλογο Ελευσίνας ” Το Αδράχτι “, για την αρωγή και την άοκνη συμβολή στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με τη δική σας εκτίμηση, εμπιστοσύνη και θετική ανταπόκριση επετεύχθη η έκδοση του ημερολογίου που περιέχει ένα μικρό μέρος του φωτογραφικού υλικού και κειμηλίων που μας έχετε παραχωρήσει. Θα ακολουθήσει στο μέλλον νέα έκδοση που θα περιλαμβάνει όλο το αρχείο.