Προληπτική απομάκρυνση πληθυσμού λόγω επιχείρησης εξουδετέρωσης βόμβας

Alt
07 Ιουλ 2020 12:02 PM

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και από ώρα 7:30, με μέγιστη διάρκεια της επιχείρησης μέχρι τέσσερις (04) ώρες, έχει προγραμματιστεί εξουδετέρωση (ελεγχόμενη έκρηξη)  πυρομαχικού παλαιού τύπου, που εντοπίστηκε εντός του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ελευσίνας (στο νότιο άκρο).

Για απόλυτη ασφάλεια αποφασίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής η προληπτική απομάκρυνση του πληθυσμού (κατοίκων και εργαζομένων), που βρίσκεται σε ακτίνα 964m από τη θέση του πυρομαχικού.

Η περιοχή απομάκρυνσης (εκκένωσης) για τον Δήμο Ελευσίνας ορίζεται ως εξής:

  • Νότια της ΝΕΟΑΚ και ανατολικά της γραμμής την οποία σχηματίζουν οι οδοί Πίνδου, Φουτρή, Ρ. Φεραίου, Πάρ. Ρ. Φεραίου, Ερμού, Ζαΐμη, Επισμ. Ν. Νέζη, Θερμοπυλών, Σουλίου, Μαραθώνος, Ωκεανίδων.
  • Βόρεια της ΝΕΟΑΚ και ανατολικά της νοητής γραμμής που βρίσκεται 200m δυτικά της οδού Αγριελαίας μέχρι τον Σαρανταπόταμο και μετά τον Σαρανταπόταμο ανατολικά της νοητής γραμμής που απέχει 100m από την οδό Γέλας μέχρι τα όρια του Αεροδρομίου. Στην περιοχή αυτή περιλαμβάνεται φυσικά και ο οικισμός Αεροδρομίου (οικισμός Ποντίων).

Κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών (ή εργαζόμενοι) πρέπει μέχρι ώρα 07:00π.μ. να τις έχουν εγκαταλείψει με δικά τους μέσα ή χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία του Δήμου. Ένα λεωφορείο θα βρίσκεται έξω από το γήπεδο 5x5 (soccerland) και ένα έξω από το Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας. Συνιστάται η απομάκρυνση και των οχημάτων.

Χώροι συγκέντρωσης θα είναι το δημοτικό parking (Χατζηδάκη & Νικολαΐδου), ο κήπος του Δημαρχείου Ελευσίνας και η πλατεία Ηρώων.

Στις ανωτέρω περιοχές και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε μετακίνηση.

Επίσης θα απαγορεύεται η κίνηση στο τμήμα της ΠΕΟΑΚ από το ύψος της Χαλυβουργικής μέχρι τον κόμβο Παραδείσου.

Όποιος δεν συμμορφωθεί και δεν απομακρυνθεί από τις ανωτέρω περιοχές, θα το κάνει με προσωπική του ευθύνη και οπωσδήποτε πρέπει να παραμείνει σε κλειστό χώρο μέχρι τη λήξη της επιχείρησης.

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους χώρους συνάθροισης κοινού, όπως οι Εκκλησίες, των περιοχών που προαναφέρθηκαν.

Στις περιοχές, οι οποίες θα εκκενωθούν, θα υπάρξει μέριμνα για προστασία της περιουσίας των πολιτών.

Επίσης το ΕΚΕΠΥ θα μεριμνήσει για την ύπαρξη ασθενοφόρων στην ευρύτερη περιοχή για άτομα χρήζονται βοήθειας.

Συνιστάται προς όλους τους πολίτες των περιοχών που βρίσκονται εντός των ζωνών οργανωμένης απομάκρυνσης να τηρήσουν τις οδηγίες προστασίας, να επιδείξουν ψυχραιμία, και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις εντολές των αρμόδιων οργάνων των εμπλεκόμενων Αρχών.

Η λήξη της επιχείρησης θα γίνει γνωστή με ηχητικό μήνυμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2105541359